PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Tuesday, April 23, 2013

Azwan Ali Iringi Abangnya, Azmin Ali ke Pusat Penamaan Calon PRU13


Sifir PANDIR Umno
Posted on Tuesday, April 23 @ 16:00:53 MYT 
Dilulus untuk paparan oleh PenjagaKubur

ArtikelOleh: tokpepijat

"

Jika PTPTN mansuh, negara bangkrap
Jika harga kereta turun, negara bangkrap
Jika tol hapus, negara bangkrap
Jika minyak turun, negara bangkrap

Jika Najib dapat komisen RM500 juta, negara maju dan makmur.
Jika Rosmah beli handbag ternama, negara maju jaya.
Jika bil air dan api naik, rakyat nikmati kemakmuran dan kesenangan.
Jika pendatang  IC dan jadi ahli UMNO, negara aman damai tak terhingga.
Jika Menteri UMNO dan BN kaki rasuah, rakyat pasti gembira dan  tumpang bangga.

Kakitangan awam masih takut dengan "hantu DAP" yang hendak cantum Malaysia dengan Singapora..?

Kakitangan awam masih takut dengan "hantu DAP"?
Oleh ZULKIFLI YAHAYA

 Saya mendapat maklumat dari kalangan kakitangan awam berbangsa Melayu, bahawa mereka dipaksa menghadiri program ceramah anjuran jabatan yang menaungi mereka. Oleh kerana yang mengeluarkan arahan itu ialah pihak di atas maka mereka yang di bawah terpaksa mengikut arahan, khuatir diambil tindakan disiplin jika engkar.

Program berimejkan program kerajaan dan penceramah yang didatangkan juga adalah dari kalangan pemegang jawatan kerajaan yang selalunya membuat pengakuan bahawa dia adalah seorang yang hebat dan berpendidikan tinggi.

"Hari ini saya bukan nak bercakap mengenai isu politik Umno, PAS, sebab saya bukan orang politik sebaliknya saya adalah orang akademik. Dalam politik saya tidak menyebelahi pihak Umno atau PAS, saya hanya mahu membicarakan mengenai kedudukan kita orang Melayu Islam di negara ini serta ancaman yang bakal dihadapi jika kita lalai dalam mengesan perancangan musuh," itu antara mukadimah terhadap pembentangan propaganda yang dipersembahkan di hadapan kakitangan awam Melayu.


Intipati ceramah langsung tiada kena mengena dengan urusan kerja kakitangan awam namun mereka tiada pilihan untuk tidak mendengarnya. Demokrasi ala Malaysia begitulah ... kakitangan awam wajib menganut ideologi politik BN yang memerintah Pusat. Jika membantah, mereka akan menerima padah.

Senario ancaman Melayu kemudian dilebarkan lagi penceramah tersebut dengan mengajak mereka melihat kedudukan ekonomi yang serba ketinggalan. Kemudian ia beralih kepada ancaman akidah dan berakhir dengan ancaman politik.

Semuanya berlegar di sekitar isu rasis. Momokannya ialah DAP dengan penguasaan Cina dan Kristianisasi.

Penceramah pun membentangkan satu demi satu pelan DAP sejak merdeka yang Lim Kit Siang pun tidak terfikir perkara itu. Ia tampak real dengan beberapa 'bukti' yang dipamerkan.
Angka kehadiran ahli-ahli Parlimen Melayu dan bukan Melayu dibentangkan. Bahawa, jika berlaku persaingan sokongan antara kepentingan Melayu dan bukan Melayu maka orang Melayu tidak mampu berbuat apa-apa kerana tidak lagi memiliki majoriti dua pertiga.

"Jika Pakatan Rakyat berkuasa di Pusat, maka DAP akan menggunakan kuasanya untuk mencantumkan Malaysia dengan Singapura. Singapura menyumbang 88 kerusi parlimen dan sekali gus menyebabkan bukan Melayu menguasai majoriti dan mungkin mampu membentuk dua pertiga.

"Masa itu hasrat mereka untuk menghapuskan hak istimewa Melayu, menghapuskan raja-raja Melayu, membuang Islam sebagai agama rasmi malah melantik Perdana Menteri dari kalangan orang Cina akan tercapai," ujar penceramah itu.

Ada juga pegawai kerajaan yang berkelulusan tinggi menganguk-angguk macam pokka, menelan bulat-bulat segala propaganda tersebut. Masalahnya, dalam program seumpama itu para peserta tidak dibenarkan bertanya soalan atau membalas hujah. Itu kaedah mempasakkan kepercayaan ala komunis di zaman penguasai Soviet Union.

Jika program seumpama itu membenarkan peserta bertanya soalan, rasanya ramai yang akan bertanya, adakah begitu mudah Malaysia mahu bercantum dengan Singapura?

Adakah cukup dengan DAP yang mempunyai 50 kerusi Parlimen (andaian maksimum) bersetuju untuk bercantum dengan Singapura maka ia pun berlaku dan seluruh rakyat Malaysia melihatnya dengan tersengih-sengih? Adakah 88 kerusi Parlimen Singapura sama taraf dengan kerusi Parlimen Malaysia?

Pulau Pinang yang digadaikan kerajaan Kedah kepada Syarikat Hindia Inggeris pun tidak mampu dicantumkan kembali hingga kini, pakar propaganda Umno mahu berkelentong pula perihal percantuman dua buah negara yang telah terjurang dari segala aspek.

Ayuh penceramah propaganda BN, jangan memperalatkan status akademik untuk memperbodohkan kakitangan awam demi kelangsungan kuasa para perasuah negara.

DAP belum masuk ke dalam kerajaan Pusat sewaktu separuh dari Tanah Simpanan Melayu berpindak milik kepada pihak lain. DAP belum jadi Perdana Menteri sewaktu Melayu yang menjadi tuan asal negara ini hanya memiliki tidak sampai 16 peratus kekayaan eknonomi.

Tempoh yang panjang berlangsungnya persubahatan Umno-MCA, undang-undang mencegah murtad yang cuba dibawa PAS di Parlimen ditolak. Dalam tempoh itu juga enakmen jenayah syariah Islam yang cuba dilaksanakan di Kelantan dan Terengganu digagalkan kuasa Pusat.

Pakatan Umno-MCA dan sekutunyalah yang membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh pihak gereja di negeri-negeri tidak beraja serta membenarkan pengimportan Bible dari Indonesia yang menggunakan kalimah Allah.

Dalam tempoh separuh abad persubahatan Umno-MCA itu, ramai orang Melayu yang buta jawi kerana tulisan jawi pernah diharamkan dan buta Al-Quran akibat promosi kelazatan duniawi yang berlebih-lebihan.

Kini Umno bersusah hati pulak terhadap anak-anak muda Melayu yang akan jadi murtad kerana terpengaruh dengan 'Allah' yang terdapat dalam Bible tetapi tidak mendahului kekhuatiran terhadap anak-anak Melayu yang langsung membaca dan memahami al-Quran. Ironinya, rajin sangatkah mereka nak baca Bible kalau Quran pun tak pernah baca.

Negara mempunyai hasil yang banyak dan kaya raya, namun RM20 bilion dibazirkan setiap tahun melalui kebocoran kepada para kroni. Kalaulah RM20 bilion itu digunakan untuk menjana kekuatan orang Melayu/Islam di negara ini dalam semua bidang maka Melayu tidak akan merempat di negara sendiri (khususnya di bidang ekonomi).

Tapi apakan daya ini semua adalah kegagalan Umno yang diberi peluang rakyat mendominasi kerajaan tetapi menjadi pengkhianat kepada bangsa dan agama sendiri.

Hal ini yang patut disyarahkan ahli akademik di kalangan kakitangan awam lalu mencadangkan supaya Umno direhatkan sementara dari persada kuasa. Biar PAS dan Melayu dalam KeADILan pula dibiarkan memperjuangkan Islam/Melayu melalui permuafakatan dalam Pakatan Rakyat.
Posted by Kedah Lanie at 12:30 PM

Akhbar Singapura dedahkan pemimpin UMNO jual tanah dengan harga rendah kepada Robert Kuok..


Isu yang sering diutarakan oleh pemimpin-pemimpin UMNO dalam apa saja majlis atau ceramah yang dihadiri mereka ialah, Melayu akan terpinggir jika DAP diberikan kuasa..

Menjadikan Pulau Pinang sebagai contoh menurut mereka kebanyakkan Melayu Pulau Pinang telah dipinggirkan dan seterusnya disingkirkan dari Pulau Pinang kerana tanah milik mereka telah diambil oleh DAP kononnya..

Namun begitu hakikat sebenarnya ialah.. Kebanyakkan Melayu di Pulau Pinang ini telah terpinggir dan tersingkir dari Pulau Pinang angkara mereka..

Merekalah yang telah menjadi orang tengah untuk membeli dengan harga murah kemudiannya menjualkannya dengan harga yang tinggi kepada pemaju untuk dibangunkan..

Hari ini akhbar berpengaruh dari seberang tambak mendedahkan tanah di Johor telah dijual pada harga jauh lebih rendah dari harga pasaran semasa oleh pemimpin UMNO kepada seorang Billionair berbangsa cina.. 

Dengan keluasan 12.5 ekar nilai tanah di Nusajaya dianggarkan sudah mencecah RM13.4 bilion pada harga RM720 sekaki persegi..

Tetapi ianya telah dijual pada harga jauh lebih rendah dari harga pasaran iaitu RM182Juta sahaja..

Baca apa yang dilaporkan oleh Jalan Pulang berdasarkan laporan oleh Straits Times Singapore itu.. 

Mengejutkan! Pendedahan terbaru sebuah laporan akhbar di Singapura, The Straits Times mengesahkan bahawa bilionair terkenal, Robert Kuok sudah pun membeli tanah di Iskandar Malaysia di Nusajaya pada harga RM182 juta (SGD74 juta). 

Pembelian itu dibuat kurang dari dua minggu sebelum pilihanraya umum 5 Mei ini menerusi usahasamanya dengan cabang pelaburan kerajaan Malaysia, Khazanah Nasional (Khazanah). 

Dua lot tanah presint di Nusajaya telah dibeli dengan pegangan ekuiti 70 peratus dimiliki oleh Robert sementara selebihnya oleh Khazanah. 

Dalam pelaburan yang dijangka memperolehi pulangan sehingga RM12 bilion (SGD3.7 bilion) dalam masa 15 tahun, Robert yang merupakan manusia terkaya di Asia Tenggara sudah memulakan projek berskala besar di pusat pentadbiran kerajaan Johor itu sebaik sahaja pembelian selesai. 

Kekayaan terkini Robert di seluruh dunia dianggarkan bernilai USD12.7 bilion (RM40.64 bilion). 

Menerusi syarikat induknya, Kuok Brothers, Khazanah dan syarikat Kuok tersebut akan bergabung menjadi entiti dinamakan Southern Marina Development untuk membangunkan tanah seluas lima hektar di Puteri Harbour di Nusajaya dari pemilik tanah asal, UEM Berhad (UEM). 

Menurut laporan The Straits Times yang disiarkan di ruangan Asia Report itu, Southern Marina akan membangunkan lot kediaman termasuk kondominium bernilai tinggi, lot perniagaan dan pusat membeli belah terbaru di Johor Bharu dengan nilai anggaran kasar pembinaan mencecah RM1.2 bilion (SGD479 juta) dalam tempoh tersebut. 

Kuok yang menetap di Hong Kong terkenal dengan monopoli gula sebelum diambil alih oleh seorang lagi taikun Melayu yang rapat dengan Umno, Syed Mokhtar al-Bukhary pada 2010. 

Dijangka lebih banyak tanah Melayu akan tergadai sekiranya Johor kekal dikuasai Barisan Nasional (BN) selepas pilihanraya umum 5 Mei ini. 

Nusajaya terletak dalam parlimen Gelang Patah yang menyaksikan pertembungan dua gergasi antara Penasihat DAP Kebangsaan, Lim Kit Siang dengan BEKAS menteri besar Johor yang disingkirkan, Abdul Ghani Othman. 

Tanpa menunggu keputusan pilihanraya umum, Kuok dengan berani melabur sejumlah besar hartanya kerana disokong oleh kepimpinan Ghani sejurus sebelum parlimen dibubarkan 3 April lalu. 

Persoalan yang timbul adalah bagaimana tanah bernilai tinggi kepunyaan kroni Umno itu boleh terlepas dengan mudah ke tangan Kuok dan Khazanah pada harga begitu murah sedangkan nilai tanah di Nusajaya sudah mencecah RM13.4 bilion pada harga RM720 sekaki persegi? 

Apakah ini satu lagi kaedah digunakan Ghani untuk memperoleh wang berkempen menerusi penjualan tanah pada harga yang sangat murah? ~ Jalan Pulang
Hayatilah lagu popular dari BTN ini... dan fikirlah dengan hati yang terbuka angkara siapa sebenarnya bumi yang dipijak ini menjadi milik orang... 

Jadi.. untuk mengelakkan dari terpinggir dan tersingkir.. Melayu Johor sewajarnya menolak siapa saja yang dicalonkan oleh Najib sebagai calon UMNO/BN di Johor.. 

Oleh itu UNDILAH CALON PAKATAN RAKYAT!!!.. kalau tak nak merempat ditanah air sendiri...
Posted by Anak Sungai Derhaka at Tuesday, April 23, 2013 Labels: ,

[GEMPAR] BN langgar Akta Imigresen....!!

Aku sangka 22.. rupa-rupanya 61 Pemimpin UMNO tanding Bebas.. ini senarai nama mereka..


Aku sangkakan hanya 22 Ahli UMNO yang bertanding sebagai Calon Bebas.. tetapi sangkaan aku meleset rupanya..

Bukan 22 seperti laporan semalam di ( SINI ) tetapi 61 orang semuanya... sekaligus ianya membuktikan bahawa Najib adalah Presiden UMNO yang paling lemah dalam sejarah...

Jawatankuasa Khas Lembaga Disiplin (LD) UMNO memecat seramai 61 orang ahli UMNO yang telah bertanding sebagai calon bebas di kawasan pilihan raya Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) berkuatkuasa serta merta. 

Pengerusinya, Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen berkata tindakan ini dibuat selaras dengan fasal 20.10 Perlembagaan UMNO yang menyatakan mana-mana ahli UMNO yang bertanding sebagai calon bebas akan di pecat daripada parti dan tidak akan diterima keahliannya selama-lamanya. 

"Surat-surat pemecatan keahlian yang telah ditandatangani oleh saya selaku Pengerusi Jawatankuasa Khas Lembaga Disiplin telah dihantar pada hari ini juga untuk dimaklumkan secara rasmi kepada mereka yang terlibat," katanya dalam satu kenyataan media hari ini. 

Jelasnya, Jawatankuasa Khas LD UMNO juga akan memanggil 3 orang lagi ahli UMNO dalam minggu ini untuk tunjuk sebab kenapa tindakan disiplin tidak boleh diambil terhadap mereka kerana menjadi pencadang, penyokong atau gagal menyerahkan kertas penamaan calon pada hari penamaan calon yang baru lepas.

"Mereka ini dipanggil di bawah falsal 20.8 Perlembagaan UMNO dibaca bersama perkara 3 Tataetika Ahli UMNO berikutan gagal mengikut perintah-perintah Parti atau gagal menjalankan dasar-dasar parti. 

"LD UMNO sekali lagi ingin mengingatkan ahli UMNO bahawa kita telah bersiap sedia untuk bertindak ke atas mana-mana ahli UMNO yang melakukan kesalahan sabotaj parti di dalam waktu tempoh berkempen Pilihanraya Umum ke -13 ini." 

Ujarnya lagi, tindakan tegas termasuk pecat dan gantung keahlian akan diambil setelah bukti-bukti dan laporan daripada pemantau yang dilantik diterima dan disiasat secara terperinci. 

"Saya juga menyeru kepada semua ahli UMNO di seluruh negara supaya bersatu padu dan menyokong semua calon Barisan Nasional yang telah dinamakan untuk bertanding oleh pucuk pimpinan parti. Jauhi perbuatan sabotaj atau perbuatan yang boleh melemahkan parti dan Barisan Nasional. 

Berikut adalah senarai nama anggota parti yang dipecat dari UMNO: 

SENARAI AHLI UMNO YANG DIPECAT BERTANDING SEBAGAI CALON BEBAS PILIHAN RAYA UMUM KE – 13 

BIL PARLIMEN/DUN NAMA/JAWATAN 

1. PARLIMEN KUALA KANGSAR – DATUK KAMILIA IBRAHIM (NAIB KETUA WANITA UMNO MALAYSIA) 

2. PARLIMEN TASEK GELUGOR & DUN SUNGAI DUA – DATUK SERI HAJI MOHD SHARIFF BIN HAJI OMAR (AHLI JAWATANKUASA BHG) 

3. PARLIMEN SEPANG – DATO' HAJI SUHAIMI BIN MOHD GHAZALI (KETUA PEMUDA BAHAGIAN) 

4. HANAPIAH BIN MOHAMAD 

5. DUN BUKIT NANING (BAKRI) – GHAZALI BIN SALAMON (AHLI JAWATANKUASA BHG) 

6. PARLIMEN BANDAR TUN RAZAK – SUKERI BIN ABD SAMAT (SETIAUSAHA KERJA BAHAGIAN) 

7. MOKHTAR BIN SALEHUDIN (KETUA PENERANGAN CAW.) 

8. DUN TITI TINGGI (PADANG BESAR) – YAACOB BIN MAN (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN) 

9. DUN PANTAI MERDEKA (SUNGAI PETANI) – MOHD. YUSOF BIN LAZIM (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN) 

10. DUN NENGGIRI (GUA MUSANG) – ABDUL AZIZ BIN MOHAMED (AHLI JAWATANKUASA BAHAGIAN) 

11. PARLIMEN LEMBAH PANTAI – RUSLI BIN HAJI BABA 

12. PARLIMEN BERA- MOHD. WALI ALANG AHAMAD 

13. PARLIMEN PERMATANG PAUH – DR ABDULLAH ZAWAWI SHAMSUDDIN 

14. DUN LENGGENG (SEREMBAN) – ZULKIFLI BIN ABDULLAH (KETUA PENERANGAN CAW.) 

15. DUN PENGKALAN BHARU (BERUAS) – MOHD NIZAM BIN IBRAHIM 

16. DUN KAJANG (HULU LANGAT) – MOHD KHALID BIN KASSIM (KETUA CAWANGAN) 

17. DUN ALOR MENGKUDU (ALOR SETAR) – FADZIL BIN HANAFI 

18. DUN SUNGAI LIMAU (JERAI) – SOBRI BIN AHMAD 

19. PARLIMEN ARAU & DUN SANGLANG- ZAINUDIN BIN YOM 

20. DUN SEBERANG JAYA (PERMATANG PAUH) – SHAMSUT TABREJ BIN G.M ISMAIL MARICAR 

21. DUN BATU UBAN (BUKIT BENDERA) – MOHD NOOR SIRAJAJUDEEN BIN MOHD ABDUL KADER 

22. PARLIMEN TANJONG KARANG – MASRUN BIN TAMSIR 

23. DUN KUALA PERLIS (KANGAR) – SHAARI BIN LUDIN 

24. DUN INDERA KAYANGAN (ARAU)- AMEIR BIN HASSAN 

25. DUN SUNGAI TIANG (PENDANG) – HAJI ROSLI BIN OMAR 

27. PARLIMEN BAGAN SERAI – ABDUL LATIF BIN MASUD 

29. DUN GUNONG SEMANGGOL (BAGAN SERAI) – HALIDI BIN WAHAB 

30. DUN CHANGKAT JERING (BUKIT GANTANG) – ZULKEFLI BIN IBRAHIM 

31. DUN PENGKALAN BAHARU (BERUAS) – AHMAD NIZAM BIN IBRAHIM 

32. PARLIMEN KOTA BELUD – LAMSIL BIN HAMIDSOR 

33. PARLIMEN LIBARAN – SAHAR BIN SAKA 

34. PARLIMEN KALABAKAN – MOHD BIN MANUKE 

35. DUN SULAMAN (TUARAN) – ALI AKBAR BIN KAWI 

36. DUN LUMADAN (SIPITANG) – RAPAHI BIN EDRIS 

37. DUN SUGUT (BELURAN) – ABDUL RAHMAN BIN ATANG 

38. DUN LAHAD DATU (SILAM) – ALIANDU BIN ENJIL 

39. DUN SULABAYAN (SEMPORNA) – GHAZALIE BIN PG. HINDI @ ABDUL GHANI 

40. HUSSEIN BIN MUMAKIL 

41. JULKALANI BIN ABD RAHMAN 

42. MAMAT BIN BALHANA 

43. DUN SENALLANG (SEMPORNA) – AB KARIM BIN TALIP 

44. ABDUL MANANG BIN HATIB LAWARI @ OS 

45. ATAL MUHAMMAD BIN K.K ABD MENANG 

46. DUN MEROTAI (KALABAKAN) – RITA RUDIANSAH BIN ABU BAKAR 

47. DUN SEBATIK (KALABAKAN) – MOHAMAD YUSUP BIN LEWAH 

48. DUN SULAMAN (TUARAN) – ARIFFIN BIN HARITH 

49. AK. ALIUDDIN BIN PG. MOHD. TAHIR 

50. DUN LUMADAN (SIPITANG) – SAUDI BIN SUHAILI 

51. DUN KARANAAN (RANAU) – MAT JAILI BIN SAMAT 

52. DUN LIAWAN (KENINGAU) – NUSLEH BIN MADARAK 

53. PARLIMEN PENSIANGAN & DUN NABAWAN – FATIMAH BINTI AGITOR @ MOHD DAUD 

54. PARLIMEN BELURAN &DUN SUGUT – DATU KAMARUDDIN BIN MUSTAPHA 

55. DUN SUNGAI SIBUGA (LIBARAN) MOHD ARSHAD BIN ABDUL 

56. DUN KUNAK (SILAM) – HUSSEIN BIN IBNU HASSAN 

57. SHARIF SHAMSUDDIN BIN SHARIF SAGAF 

58. PARLIMEN SEMPORNA & DUN SENALLANG – DATU BADRUDDIN BIN TUN DATU HAJI MUSTAPHA 

59. PARLIMEN RANAU &DUN PAGINATAN – YAZID BIN SAHJINAN 

60. PARLIMEN TAWAU – AHMAD BIN AWANG @ MADON 

61. PARLIMEN KALABAKAN – YAHYA BIN ZAINAL 


Selasa, 23 April 2013

Baca Komen Hasaang Ali tentang Penyertaan Bekas MB Selangor dalam PAS

Nuffnang Ads


[BH] Kuala Lumpur: Ruang untuk meniupkan roh Islam seperti dimahukan bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd Taib, lebih luas terbuka dalam UMNO berbanding PAS yang sudah menggadaikan prinsip perjuangan Islamnya. 

Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, berkata Muhammad yang berpengalaman dalam dunia politik patut menilai kembali keputusannya itu jika ingin menegakkan syiar Islam di negara ini. 

Kemaruk kuasa 

PAS sekarang adalah PAS yang kemaruk kuasa ingin ke Putrajaya dengan apa cara sekalipun, sehingga sanggup meninggalkan prinsip perjuangan dan pangkalan asalnya. PAS sanggup mengikut apa saja kehendak rakan pakatannya, hatta menjual kalimah Allah untuk digunakan bukan Islam. 

Di bawah kepemimpinan sekarang, saya rasa ruang meniup roh Islam terbentang luas dalam UMNO jika dibandingkan PAS yang dikuasai golongan Anwarinas atau parasit yang tidak akan membantu Muhammad merealisasikan hasrat murni itu. 

Agenda mereka bukan lagi menghidupkan roh Islam, sebaliknya tunduk dengan perintah nakhoda pakatan (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) dan jurumudinya, Karpal Sing, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng, katanya dalam satu kenyataan di sini, semalam. 

Semalam, Muhammad yang juga bekas Menteri Kabinet menyerahkan borang keahlian menyertai PAS kepada Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan disaksikan Timbalan Mursyidul Amnya, Datuk Dr Haron Din.


P/s: Hasaang, Hasaaang!!!


Nasib Baik Mamat ini tak jadi calon PKR
Posted on Tuesday, April 23 @ 14:22:24 MYT 
Dilulus untuk paparan oleh PenjualCendol

AnalisisOleh FSMufti Perlis, Dr. Juanda Jaya yang sebelum ini dikaitkan dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) malam tadi secara terbuka mengaku telah mengundi Barisan Nasional (BN) dan akan terus mengundi parti itu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Katanya, BN secara konsisten memperjuangkan Islam termasuk perundangan syariah di negara ini. Katanya lagi, Pas walaupun mengaku memperjuangkan Islam tetapi tidak mempunyai rekod kejayaan untuk dibuktikan.Dr Juanda dan Dr Hassan membantu kempen UMNO @ BN di Flat Sri Melaka, Kuala Lumpur malam tadi.

Sebelum ini ramai orang marah kepada PAS kerana PAS tak boleh bertolenrasi dengan PKR untuk kerusi Kangar. Perlis. Ramai penulis-penulis mencemoh PAS termasuk Mohd Sayuti Omar atas tindakan PAS.

Sedang mereka tidak sedar bahawa PAS berbuat demikian bagi menyelematkan Pakatan Rakyat daripada calon yang tidak dikenalpasti secarah halus kedudukannya. Calon tangkap muat sekadar untuk menuntut pembahagian kerusi dengan memberikan tokoh masyarakat supaya kelebihan berada pada tuntutan tersebut amat membahayakan kedudukan Pakatan Rakyat apabila menang nanti.

Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Perlis, Mohd Faisol Abdul Rahman juga membuat kenyataan Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya diumumkan sebagai calon Pakatan Rakyat bagi kerusi parlimen Kangar dalam pilihanraya umum 5 Mei nanti.

Dia juga mengesahkan kedudukan seorang lagi calon dari PAS, Baharuddin Ahmad yang tidak akan bertanding setelah pertikaian mengenai siapa yang menjadi wakil Pakatan Rakyat timbul sebelum ini.

Tapi alhamdilillah atas kebijaksanaan kepimpinan Pakatan Rakyat dan atas desakan daripada maklumat dalaman PAS bahawa Dr Jaunda masih tidak mempunyai komitmen yang jitu dalam menghadapi pilihan raya nanti, akhirnya PAS bertanding di 3 parlimen di Perlis.

Alhamdulillah juga akhir terbukti Dr Jaunda adalah insan yang tidak boleh dipercayai... 


Anggota Polis sudah mula mengundi hari ini?


 61 7886 2 8505


SALAH seorang sahabat seorang anggota Polis mendakwa telah diarahkan untuk mengundi hari ini meskipun difahamkan tarikh pengundian awal sepatutnya ialah pada 30 April 2013 (lima hari sebelum tarikh undi awam). Sahabat ini turut mendedahkan bukti kertas undi yang tertera nama dan lambang parti calon yang bertanding di kawasannya.

Kalau dilihat dari nama yang tertera, ia menunjukkan sahabat ini mengundi di Parlimen Setiawangsa, di mana calon KEADILAN di parlimen tersebut adalah Ibrahim Yaacob manakala calon BN, Ahmad Fauzi Zahari.Berikut mesej yang dihantar oleh beliau:

PERHATIAN!!!
Salam admin,minta jasa baik admin ambil berat ap yg saya ingin smpaikn ni.. Hari ni telah bermula undi pos bg anggota PDRM ,di sini sy nk bgtau beberapa perkara

1) Undi pos sepatutny bermula 3 hari awal dr undi awam tp skrg ni baru berapa hari bulan 

2)Undi tnpa ada pemerhati dari spr,hnya kantung undi sahaja yg ada 

3)Kertas undi ada no siri

4)Sebelum pangkah undi,terdapat borang yg sudah tertera nama pengundi beserta no ic dan no siri yg sama dgn kertas undi 

5)Borang tersebut dimasukkan bersama kertas undi ke dalam sampul sebelum digam dan dimasukkn ke kantung undi 

6)Undi tak rahsia langsung,siap ada no siri,kwn2 ada kiri kanan,bersepah2 undi..tiada tmpat khas utk mengundi!!

Harap admin dpt sebarkan n bangkitkn perkara ni,n dpt segera sampaikn ke pucuk pimpinan PR,mintak tolong sgt2..


Read more: http://milosuam.blogspot.com/2013/04/anggota-polis-sudah-mula-mengundi-hari.html#ixzz2RH58FkKw


Edar risalah palsu taktik kotor serang Pakatan(Oleh Norutul Ilham)

GOMBAK BN berkempen secara kotor dengan menyebar risalah palsu tertera gambar tiga pemimpin Pakatan Rakyat di sekitar Parlimen Gombak.

Turut dinyatakan dalam risalah itu, logo bendera setiap komponen Pakatan dengan tajuk 'Undilah calon-calon kami' serta mengandungi enam janji palsu Pakatan jika menang pilihan raya.

Antara janji palsu tersebut adalah Islam tidak lagi menjadi agama rasmi, hak keistimewaan Melayu dihapuskan dan sistem beraja dimansuhkan.

Juga terkandung ucapan 'terima kasih kerana menyokong kami!'.

Menurut Setiausaha Jentera Pilihan Raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Caves, Nizam Md Saad, penyebaran secara berleluasa itu diketahuinya apabila ada pihak menghantar ke pusat gerakan DUN berkenaan baru-baru ini.

"Sekali imbas kita tidak perasan risalah ini palsu kerana menggunakan logo parti, jadi orang ramai akan tertipu.

"Saya yakin sudah banyak diedar kerana kita terima laporan menyatakan risalah ini disebar sepanjang kawasan DUN," katanya.


Sehubungan itu kata Nizam, calon KEADILAN Gombak dan Batu Caves, Mohamed Azmin Ali dan Amiruddin Shari akan menerangkan mengenai fitnah itu dalam pertemuan bersama rakyat sepanjang tempoh berkempen.

"Setiap ceramah, calon kita akan terangkan kepada rakyat supaya tidak tertipu dengan risalah fitnah itu.

"Kita bimbang perkara ini akan menjadi bertambah parah kerana mereka sanggup guna apa sahaja taktik kotor menjelang PRU13," tambahnya.

Kata Nizam, untuk mengelakkan perkara ini berulang, beliau akan membuat laporan polis dalam masa terdekat.

"Saya mewakili Parlimen Gombak dan DUN Batu Caves akan buat laporan polis," katanya.


GAMBAR & VIDEO : Penipuan Utusan Paling Nyata, Hanya 200 Yang Hadir!Utusan Malaysia dalam terbitannya semalam menyatakan bahawa ceramah Salahuddin Ayub Naib Presiden PAS bersama dengan Lim Kit Siang, Penasihat DAP di Johor Bahru langsung tidak mendapat sambutan.. Dikatakan cukup hambar dan sekitar 200 orang jer hadir.

Patutlah Utusan Malaysia asyik kalah bila kena saman...kaki penipu dan pemfitnah cukup dahsyat sekali...Belum pernah dalam sejarah akhbar yang paling kuat menipu macam Utusan..

Cuba lihat betul-betul 3 rakaman gambar ceramah Salahuddin dengan Lim Kit Siang..

Adakah jumlahnya sekitar 200 orang saja?.. Tiada untungnya media milik UMNO menipu sebab kini maklumat dihujung jari.

Sebab itu rakyat yang celik IT langsung tidak percayakan media kepunyaan UMNO/BN terutamanya dari kelompok anak-anak muda.. Kelompok yang menentukan kalah menangnya PRU 13 kali ini.

Kalau Utusan masih juga dengan perangai tegarnya menipu dan memfitnah pihak PR, maka tunggu saja selepas keputusan PRU 13 nanti. -omakkauNo comments: