PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Friday, January 06, 2012

Tukartiub: #901 Antara Tahu & jangan buat tak tahu


Tukartiub: #901 Antara Tahu & jangan buat tak tahu
Posted on Thursday, January 05 @ 02:38:58 PST
Dilulus untuk paparan oleh danialrazali

Open Artikel
Oleh: Truckster

"

 Oleh: Hishamuddin Rais

Sepuluh tahun dahulu Setiausaha Pertahanan  Amerika Donald H.Rumsfeld telah   ditanya oleh  wartawan tentang niat Amerika untuk menyerang Iraq. Rumsfeld telah memberi satu jawapan klasik   '  There are known knowns ... there are known unknowns... there are also unknown unknowns' — atau ada pekara yang  diketahui dan kita tahu... ada pekara diketahui tetapi kita tidak tahu...ada pekara yang tidak diketahui dan kita tidak tahu.Dua belas tahun dahulu Anwar Ibrahim telah dituduh meliwat pemandu peribadinya Azizan Abu Bakar. Pada tahun 2004 kes liwat ini telah dibuktikan tidak berasas dan Anwar dibebaskan. Fakta pembebasan Anwar ini diketahui dan kita  semua tahu. Anwar Ibrahim dipenjara selama 6 tahun bukan kerana meliwat tetapi kerana salah guna kuasa. Tentang fakta salah guna kuasa ini ramai yang tidak tahu dan ramai yang buat-buat tidak tahu.

Pilihanraya ke 12 -  Pakatan  Rakyat telah mendapat sokongan ramai dan  berjaya menafikan Barisan Nasional majoriti  dua par tiga di Parlimen.  Anwar Ibrahim dilantik menjadi Ketua Pembangkang. Pakatan Rakyat telah menyediakan diri untuk mengambil alih pertabiran kerajaan Malaysia.  Pakatan Rakyat juga mencadangkan Anwar  Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia dalam kerajaan Pakatan Rakyat.  Semua ini  diketahui dan kita semua tahu.

Pada 28 Jun Saiful Bukhari telah membuat laporan  polis bahawa dia telah diliwat  oleh majikannya yang bernama Anwar Ibrahim. Ini pekara diketahui dan semua orang tahu.

Pada 1  Julai 2008  Balasubramaniam anak lelaki Perumal  telah mengeluarkan  Surat Akuan Bersumpah dimana  secara terang dan jelas  dia mengumumkan kepada dunia bahawa Altantuya Shaariibuu ialah bekas kekasih Najib Razak.  Balasubramaniam juga memberitahu kepada dunia bahawa Najib juga telah meliwat Altantuya.  Fakta  ini ada yang tahu dan ada yang buat-buat tidak tahu. Untuk yang ingin tahu fakta ini ada tercatit -  fasal 25 pecahan 2  - dalam Surat Akuan Bersumpah Balasubramaniam.  Kalau tidak baca pasti tidak tahu. Susudah membaca jangan  buat-buat tidak tahu.

Pada Isnin 9 Januari minggu hadapan  Mahkamah di Jalan Duta akan mengumumkan keputusan  tuduhan Saiful terhadap Anwar.  Ini pekara diketahui   oleh semua warga. Tetapi ada pekara-pekara yang  ramai warga  buat-buat tidak tahu. Banyak  juga pekara diketahui umum  tetapi  ada warga   sengaja tidak hendak tahu. Ramai juga  warga yang tahu duduk perkara  tetapi sengaja buat tidak tahu.

Ramai yang  tahu bahawa Saiful telah tidak terberak selama dua hari kerena dalam juburnya ada bahan bukti — air mani Anwar Ibrahim. Ramai tahu  bahawa Saiful telah memasukan plastik ke dalam jubur untuk menahan dari terberak. Tetapi ramai juga tidak tahu bahawa umur air mani tersimpan dalam jubur tidak mungkin melintasi 48 jam walau pun air mani itu milik arwah  Superman Christopher  Reeve.

Ada warga yang tahu bahawa Saifol Bukhari ini telah menemui Najib Razak sebelum membuat laporan kepada polis.  Ada yang tahu bahawa Najib mengumumkan Saiful datang ke rumahnya  untuk meminta biasiswa sesudah dibuang dari universiti. Tetapi ramai yang tidak tahu  bahawa jika ada sesiapa yang gagal dalam peperiksaan mereka boleh melamar biasiswa untuk menjadi pemandu kapal terbang dari Najib Razak sendiri.

Ramai yang tahu Datuk Dr. Mumtaz Jaafar Begum ialah pelari terpantas negara satu ketika dahulu. Tapi ramai yang tidak tahu bahawa Datuk Dr. Mumtaz Jaafar Begum tidak pernah lulus pepereksaan LCE.  Ramai yang  hairan dan tidak tahu bagaimana Mumtaz Jaafar ini berjaya  mendapat ijazah doktor. Masih ramai  pula yang tidak tahu bahawa Datuk Dr.Mumtaz Jaafar ialah pembantu kepada  Rosmah Mansor — isteri Najib Razak. Paling ramai yang tidak tahu bahawa Dr. Mumtaz Jaafar itu ialah ibu angkat kepada Saiful  Bukhari.

Ramai  warga tidak tahu apakah yang dibuat oleh Anwar Ibrahim pada 26hb Jun 2008 di Unit 1151 Kodominium Desa Damansara di Jalan Setia Kasih Kuala Lumpur. Warga tidak diberi tahu bahawa pada hari yang berkenaan Anwar Ibrahim sedang mengadakan perbincangan sulit  tentang kedudukan ekonomi negara dengan  5 orang ahli ekonomi negara. Perbincangan ini  menjadi sulit kerana 5 orang pakar ekonomi ini masih bekerja untuk kerajaan. Fakta ini tidak diketahui umum malah mahkamah pula tidak mahu tahu.

Ramai yang tidak  mahu tahu bahawa  kes liwat Anwar Ibrahim ini bukan kes lubang jubur Saiful terkoyak. Atau kes Anwar Ibrahim merogol pembantunya dengan ganas. Kes  liwat Anwar Ibrahim ini  ialah kes politik.  Kes politik - pertempuran dua pandangan dunia politik Melayu. Tentang ini ramai yang  tidak tahu dan ada yang buat-buat tidak tahu.

Najib Razak mewakili garis politik Ketuanan Melayu.  Garis politik ini  telah mengajukan Dasar Ekonomi Baru dalam usaha untuk menyelesaikan kemiskinan manusia Melayu  dalam negara ini.  Selama lebih dari 40 tahun dasar yang dibawa oleh politik Ketuanan Melayu telah berjaya mengkaya-rayakan sekumpulan kecil Melayu manakala majoriti Melayu masih dalam tahap kemiskinan. Fakta sedemikian ini ramai yang tahu dan mustahil ada yang tidak tahu.

Manakala Anwar Ibrahim cuba membuka wacana baru dengan politik Ketuanan Rakyat.  Ajenda Ketuanan Rakyat ini amat menarik  terutama dikalangan jenerasi muda.   Ketuanan Rakyat ini menarik kerana ianya menolak garis perkauman, menolak parti-parti yang berasakan kaum dan membuka wadah politik yang berkemungkinan membawa kesaksamaan derajat  untuk anak semua bangsa. Tentang politik baru ini  wajib ambil tahu dan jangan buat-buat tidak tahu.

Ketuanan Melayu Najib Razak disokong oleh kaum  pemodal dan kapitalis yang besar. Najib  juga dibantu juga oleh para  cukong China yang luas jaring ekonominya. Dalam masa yang sama Najib Razak mendapat sokongan  peniaga-peniaga  dan kontraktor Melayu yang besar ekonominya. Para peniaga ini berjaya  kerana Dasar Ekonomi Baru tetapi masih bergantung nyawa dan menunggu  sokongan kerajaan.  Ini semua orang tahu.

Manakala  Anwar Ibrahim disokong oleh kaum pemodal pertengahan yang nafas mereka turun naik kerana mereka tidak tersenarai  atau  dinobatkan sebagai kroni United Malay National Organisation. Kaum pemodal dan para kontraktor kecil ini berharap jika Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri maka perniagaan mereka dapat sokongan untuk membesar.  Anwar juga disokong para peniaga kecil, tuan empunya warong dan orang-orang yang tidak dipedulikan oleh United Malay National Organisation. Fakta ini masih ada yang buat buat tidak tahu.

Justeru - Najib dan Anwar ini memiliki sokongan  yang luas dan tegar. Penyokong Anwar dan penyokong Najib datang  dari latar belakang kelas yang berasingan.  Punca-punca ekonomi membezakan penyokong Anwar dan penyokong Najib. Bila  membaca  ekonomi dijadikan asas menganalisa politik maka ramai penganalisa politik jadi bebal kerana mereka tidak tahu.  Selama ini mereka hanya menganalisa  watak Najib dan watak Anwar. Ramai yang tidak diberi tahu dibelakang pertempuran dua politikus Melayu ini ialah kaum pemodal yang sentiasa ingin  tahu siapa yang wajib disokong.

Kalau bumi retak dan langit runtuh ianya tidak akan mengubah apa-apa keputusan pada  hari Isnin depan.  Malaysia tahu Anwar Ibrahim akan didapati bersalah.  Anwar akan dinafikan hak untuk bertanding sebagai ahli parlimen. Anwar akan merayu. Lima tahun kemudian di mahkamah rayuan  Anwar Ibrahim akan  didapati tidak bersalah. Ketika ini Anwar  Ibrahim telah botak dan berumur 71 tahun.

Ada sesiapa lagi  yang tidak tahu apa yang sebenarnya sedang dilakukan oleh Najib?  Ini namanya perang  bioloji.  Kalau Najib tidak memenjarakan  Anwar dan mematikan gerak langkah politik Anwar , Najib sendiri akan masuk ke penjara dan United Malay National Organisation akan tutup kedai. Jika ini berlaku barulah seluruh Malaysia tahu bahawa  bekas pembantu Anwar Ibrahim yang bernama Saiful Bukhari hanyalah cacing kerawit dalam usus  politik perang bioloji Najib Razak.

Berhenti sebentar! Sebelum hari Isnin ini sampai ada satu pekara lagi yang tidak diketahui tetapi masanya telah sampai untuk di ketahui. Pekara tahu yang wajib diketahui oleh seluruh warga Malaysia ini ialah peranan Amerika, United Kingdom, Turkey dan Indonesia. Atau  lebih senang lagi apakah peranan Barak Obama, David Cameron, Recep Tayyip Erdogan dan Susilo Bambang Yudhoyono dalam menentukan keputusan kes  Anwar liwat Saiful ini.

Apakah pembaca terperanjat apabila  tahu ada kuasa luar yang  masuk campur  dalam kes Anwar liwat Saiful ini? Jangan terperanjat kerana seperti kata Donald H. Rumsfeld "...there are also uknown unknowns..." atau ada pekara  tidak tahu dan kita sendiri tidak tahu yang kita tidak tahu.

dimbil dari: malaysia yahoo news


ANWAR DIBEBASKAN DGN IKAT JAMIN
Posted on Thursday, January 05 @ 02:38:00 PST
Dilulus untuk paparan oleh danialrazali

Analisis Isu Oleh: MERONG

"

SECARA TEORINYA 

SEKIRANYA ANWAR DITAHAN :

KRONOLOGINYA

1.        POPULARITI BN/NAJIB JATUH TAHAP MAXIMUM

2.       PRU13 SAKSIKAN PR MENAWAN PUTRAJAYA

3.       KES ANWAR DIBUKA SEMULA DAN ANWAR DIBEBASKAN

4.       ANWAR DILANTIK MENJADI PERDANA MENTERI. 

SEKIRANYA ANWAR DIBEBASKAN 

1.       POPULARITI BN/NAJIB MENINGKAT KRN KETELUSAN DAN BUKTI TIADA CAMPURTANGAN POLITIK

2.       PRU13 SAKSIKAN JATUHNYA BEBERAPA NEGERI LAGI KETANGAN PR TETAPI BN PERTAHANKAN PUTRAJAYA.

3.       KES ANWAR DIBUKA SEMULA DAN ANWAR DI BICARAKAN ATAS LIWAT 2 ATAU 3.

4.       ANWAR DIPENJARAKAN. 

KENAPA ISU LIWAT PENTING DAN TEMPOH TAYANGNYA PERLUKAN SAMBUNGAN ?

1.       MEMBERIKAN "INTANGIBLE EFFECT" BAGAIMANA TATACARA KEHIDUPAN KAUM GAYS.  

BUKTI KEJAYAAN ISU LIWAT SEJAK DIWUJUDKAN PADA 1997/98: 

1.1   PERCAMBAHAN KELAB GAY DI MALAYSIA

1.2   RAKYAT MALAYSIA TERLIBAT DGN PERKAHWINAN SEJENIS (2 KES YG DI KETAHUI). 

MENGAPA PENTINGNYA MASYARAKAT MENGENALI KEHIDUPAN  KAUM GAY? ANDA CARI JAWAPANNYA.

"
 

No comments: