PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Wednesday, June 15, 2011

Tiada Boikot Pemilihan Masjid Pulau Pinang

Tiada Boikot Pemilihan Masjid Pulau Pinang
Posted on Tuesday, June 14 @ 17:06:25 PDT
Dilulus untuk paparan oleh KetamBatu


Oleh Saiful Lizan Md Yusoff
pasbukitbendera.com

Tiada boikot pemilihan Masjid seluruh Pulau Pinang kata YB.Salleh Man.Menurut beliau selepas tarikh akhir pencalonan ditutup pada 7 Jun 2011 sebanyak 193 masjid daripada 200 masjid telah menghantar senarai pencalonan masing-masing.Hanya 7 masjid gagal berbuat demikian disebabkan faktor-faktor tertentu dan pihak (PTA) pegawai pentadbiran agama Islam Pulau Pinang akan menyelesaikan perkara tersebut nanti.

Kejayaan ini membuktikan bahawa 97% kariah masjid menyokong penuh Pemilihan Jawatankuasa Kariah Masjid Seluruh Pulau Pinang sesi 2012-2013.

Pemilihan ini akan mengikut Seksyen 104 (1) (b) Enakmen Negeri Pulau Pinang 2004 dan kaedah 4 (1) Kaedah-kaedah Jawatankuasa Kariah dan Pegawai Masjid Negeri Pulau Pinang. Tatacara pemilihan merupakan penambahbaikan tatacara peraturan yang sedia ada sebelum ini kata YB.Salleh Man (Timbalan MAIPP).

Kita tidak mau kesilapan berulang lagi seperti ini pentauliahan pegawai masjid seluruh negeri Pulau Pinang yang telah diadakan di Dewan Millenium dahulu.Kesemua jawatankuasa kariah masjid disambung semula pelantikan mereka sehingga 2011 .

Renung kembali perbezaaan,dimana amalan dahulu Maipp melantik atau kelompok tertentu tanpa melalui proses pemilihan oleh anak - anak kariah secara telus dan terbuka.
Sekarang diperkenalkan kaedah baru,dimana memberikan hak kepada anak-anak kariah untuk mencadangkan pentadbir masjid atau jawatankuasa masjid masing-masing kepada Maipp untuk diperkenankan kepada Yang Dipertuan Agong.Seramai 15 Ajk Masjid akan dipilih dari kalangan anak – anak kariah.

Keputusan muktamad pelantikan jawatankuasa kariah tetap di bawah kuasa Yang Dipertuan Agong.

No comments: