PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Thursday, November 04, 2010

Kusaksikan keajaiban Tanah Suci - Roslan Hamid

Kusaksikan keajaiban Tanah Suci - Roslan Hamid

 

Harakahdaily   


“Labbaikallahumma Labbaik, Labbaikala Syarika Laka Labbaik, Innal Hamda Wan Nikmata Laka Wal Mulk, La Syarika Laka.”

Panggilan ke Tanah Suci begitu menusuk hati. Hanya mereka yang sudah pergi dapat merasakan kenikmatannya. Demikian juga gamitan dan kerinduan untuk datang lagi. Tidak hairanlah ada yang berpeluang mengunjungi tempat mulia ini berulang kali.

Perjalanan ke Tanah Suci meruntun perasaan. Sungguh syahdu. Mereka yang terpilih menjadi tetamu istimewa undangan Allah merasakan diri mereka sentiasa berada di bawah lindungan Allah.

Sejak bertolak dari rumah, seterusnya menaiki kenderaan ke lapangan terbang, ketika dalam penerbangan, berada di Makkah dan Madinah sehinggalah kembali semula ke rumah dan kampung halaman.

Bagi penulis, Haji Roslan Hamid (LanH) pengalaman dan catatan perjalanan ini perlu dibukukan. Setiap yang berlaku dirakam dalam memori dan mahu dikongsikan kerana ia begitu signifikan untuk dikenang.

Buku ini adalah terbitan terbaru dari Kemilau Publika Sdn Bhd. Jika anda ingin memilikinya sila hubungi 03-61573314/emel: sales@kemilau.com.my atau dapatkan di kedai-kedai buku rangkaian MPH, Popular dan kedai buku berhampiran anda. Layari www.kemilau.com.my


BUKU SEBELUM INI

Ketahui dan nikmati kelazatan dari surah Yasin! Berapa ramai antara kita yang berjaya menghafal surah Yasin? Namun, berapa ramai pula yang tahu dengan mendalam maksud dalam surah Yasin? Buku kecil bertajuk ‘The power of surah Yasin’ boleh membantu anda dalam memahami isi yang terkandung dalam surah Yasin.


Buku bertajuk
‘Ya Allah, Aku Jatuh Cinta’ ini memberi bacaan alternatif kepada para remaja tentang perbahasan yang paling disukai manusia, iaitu cinta agar cinta tidak disalahfaham menjadi medan menebar pesona dan membuat dosa. Semoga para remaja mampu melihat cinta secara lebih bermatlamat serta tidak tersilap langkah dalam menilai erti cinta.

 

No comments: