PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Tuesday, January 05, 2010

UMNO mengaku kata depa joli katak sebelum ni..


Salam ... Du`at sekelian..

Dah terlambat dah.. baru nak sedar.. Selepas tsunami politik pada Pru 12 yang lalu.. kita lihat perkembangan politik memasuki era baru.. new political era.. rakyat telah menyedari bahawa `pohon puaka` yang bernama BN atau UMNO boleh ditumbangkan...

Ia menyedarkan ustaz-ustaz dan ulamak-ulamak yang penakut-penakut tu.. yang dikatakan berjuang `under carpet` untuk tampil menzahirkan diri berjuang secara zahir melalui wadah PAS... ia menyedarkan rakyat bahawa sesuatu yang dikatakan `mustahil berlaku` telah menjadi `tidak mustahil` lagi.. ia juga telah membuka minda rakyat keseluruhannya untuk berfikir secara waras dan bijak mengenai peranan UMNO dan BN yang memerintah negara selama 52 tahun...

Ia juga mengingatkan pemimpin PR supaya berjuang habis-habisan kerana di hujung sana akan muncul ... nur atau cahaya kebenaran... Ia juga mengingatkan UMNO dan BN bahawa zaman berseronok-seronok dengan kemewahan.. rasuah.. penyelewengan.. tipu daya .. pembohongan melalui media arus perdana.. adu domba SB dan sebagainya... telah berakhir..

Maksudnya .. la ni baru depa tau.. zaman `joli katak` dah berakhir..

Wassalam...

1 comment:

PAS Cawangan Kubang Semang said...

Al kisah saya pi rumah kak ipaq saya kat Kg Matahari Naik, Pokok Tampang .. hot issue kt sana adalah issue sekolah dah tak dak bajet utk pelajar dalam serba serbi .. itu tak dak duit ini tak dak duit .. yuran bertambah-tambah .. itu ini .. but still ngeluh menuduh dan menunding jari kat Kerajaan Negeri punya fault. Apa yg depa makan sampai benak macam tuh? Simple mcm tuh pon tak buleh pikiaq? Apa kena mengena Kerajaan Negeri dgn sekolah2? Nih kawasan Shahabudin .. Penin penin penin. Rasa macam masuk kawasan pelik pulak ...