PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Sunday, January 03, 2010

Tak mustahil.. selepas ini.. Romlang Porigi pulak berkempen untuk UMNO..


Salam .. Du`at sekelian...

Pernah melihat.. muka ni.. muncul dalam kempen Prk Permatang Pauh.. terlibat dalam kes sumpah si budak yang mengaku diliwat oleh DSAI.. Si Saiful tu... namanya ROMLANG PORIGI.. orang Malaysia Timur tetapi keluarganya dikatakan mengundi di Permatang Pauh..

Beliau tampil dalam PRK Permatang Pauh pada tahun 2008.. dengan tujuan untuk membersihkan namanya.. dikatakan beliau tidak tahu menahu mengenai upacara sumpah Si Saiful tu.. Kemudian dia berceramah atas pentas PR sepanjang kempen tu.. Sedikit sebanyak menguntungkan DSAI dan PR sendiri .. Hasilnya .. DSAI menang dengan tambahan majoriti 1500 lebih.. Alhamdulillah..

Tapi sekarang beliau di mana.. dikatakan selepas beliau berkempen untuk DSAI dalam PRK tersebut.. beliau sentiasa diekori oleh `tali barut` UMNO atau gangster2 yang tak dikenali asal usul mereka.. Beliau seolah2 diberhentikan sebagai pembantu imam.. mengganggur.. tiada pekerjaan..

PR buat apa padanya.. bagaimana sokongan PR padanya pada ketika beliau ditimpa kesusahan dan kesempitan hidup.. Kenapa dibiarkan beliau bersendirian,, tiada sokongan daripada PR atau DSAI sendiri..
Tak mustahil.. selepas ini .. Romlang Porigi pulak turun padang untuk UMNO .. berkempen menentang PR di Kota Siputeh dan PRU umum akan datang, kalau sekiranya kebajikan dan kesempitan hidupnya tak diambil berat oleh pemimpin PR.. Janganlah kita dikatakan seperti peribahasa .. habis madu sepah dibuang..

wassalam...

No comments: