PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Thursday, January 14, 2010

Refleksologi Pusat Maksiat. Lari Berseluar Dalam..

Wanita warga asing yang ditahan dalam gerakan, semalam. Malaysia negara Islam?

KUALA LUMPUR Jan 13, 2010: Sekumpulan wanita nekad melarikan diri dengan hanya berseluar dalam bagi mengelak ditahan selepas sebuah pusat refleksologi di Jalan Pudu Ulu di sini yang menjadi tempat mereka 'cari makan' diserbu polis awal pagi semalam. Harian Metro melaporkan.

Ketika serbuan kira-kira jam 1.40 pagi itu, semua mereka yang dipercayai warga China sibuk melayan pelanggan apabila tiba-tiba keadaan menjadi kecoh sebaik polis melancarkan serbuan. Biarpun bahagian atas tubuh mereka terdedah, ia tidak menghalang mereka dari cuba meloloskan diri namun tindakan mereka gagal berikutan premis berkenaan sudah dikepung.

Dalam operasi yang dilakukan Bahagian Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7) Bukit Aman itu, 11 wanita warga China berusia lingkungan 20 hingga 40-an ditahan. Jurucakap polis berkata, serbuan dilakukan selepas menerima maklumat wujudnya kegiatan tidak bermoral dilakukan wanita warga asing yang turut menawarkan seks bagi mencari wang tambahan selain melakukan tugasan urut refleksologi di pusat berkenaan.

"Sembilan anggota termasuk pegawai polis bertindak mengepung laluan keluar masuk pusat refleksologi itu.

"Ketika serbuan ada di kalangan wanita terbabit sedang sibuk melayan pelanggan," katanya.

Difahamkan, ketika serbuan terdapat beberapa pelanggan sedang menunggu giliran untuk menerima layanan. Katanya, semua wanita warga asing berkenaan diletakkan dalam sebuah bilik khas yang dilengkapi dengan alat pembesar suara dan sekiranya pelanggan mahukan perkhidmatan dari mereka, nama mereka akan dipanggil sebelum keluar untuk dipilih pelanggan.

Malah, pelanggan yang ingin mendapatkan pakej perkhidmatan istimewa dikenakan caj sehingga RM150 bagi satu sesi. Hasil pemeriksaan awal, lima daripada mereka didapati tidak memiliki pasport yang sah dan semua mereka kemudian ditahan bagi proses dokumentasi.

Komen Blog Ibnu Hasyim: Mengapa pusat maksiat berleluasa? Semata-mata maksiat tidak salah kerana 'maksiat' tidak ditakrif menurut agama. Yang salah ialah menurut akta lain seperti premis rumah urut, imigresyen dan lain-lain. Inikah negara Islam contoh?

No comments: