PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Thursday, January 14, 2010

Isu kalimah Allah dan roboh gereja : Pimpinan PAS PP masuk kawasan gereja .. adakan dialog dengan penganut kristian katholik...


Salam .. Du`at sekelian...

Kelmarin merupakan hari yang bersejarah untuk aku.. Kali pertama aku menjejak kakiku di kawasan gereja.. iaitu gereja penganut Kristian mazhab katholik yang terletak di Greenlane, Pulau Pinang bersama TPJ lain Us Mujahid Yusuf Rawa, Us Taqiyuddin Hamzah, Sdr Yaakub YDP PAS Tanjung, Sdr Yusuf ahli MPPP, Sdr Nasir SU Kawasan Jelutong beserta 5 pimpinan Pas Kawasan dan Negeri ..

Alhamdulillah.. atas usaha dakwah ini.. melalui pendekatan yang teramat baik dan tinggi nilainya di sisi agama ini.. usaha mulia yang diwarisi daripada Nabi Saw dan Umar Al Khattab.. kami mengorak langkah dengan bergaya .. kami sampai pada pukul 6 petang.. diberi tepukan bergemuruh oleh hadirin yang lebih kurang berjumlah 500 orang lebih ketika berjalan memasuki ruang dewan yang begitu besar..

Apatah lagi sebahagian daripada kami berkopiah putih dan berjanggut lebat.. Aku berasa begitu terharu.. tambahan pula baru sahaja dilantik menjadi ahli MAIPP apabila diberi sambutan meriah sebegini daripada Non Muslim.. Al Fadhil Us Mujahid Yusuf Rawa mewakili PAS Negeri Pulau Pinang berjaya memukau para pendengar pada hari itu..

Ucapannya penuh berwibawa menyerlahkannya sebagai seorang yang begitu memahami uslub dakwah yang sebenar berpandukan Al Quran da As Sunnah.. Ucapannya dimulakan beberapa ayat Al Quran.. dengan bahasa Inggerisnya yang begitu fasih.. dengan penggunaan bahasa yang begitu mudah difahami ..sekali sekala .. begitu tegas mengenai hukum Islam .. apatah lagi aqidah Islam..

Aku nak nak cerita detail pun aku pun tak berapa ingat dah.. Cuma .. yang aku nak cerita .. selesainya ucapan Us Mujahid.. beliau diberi `standing ovation` iaitu bangun tanda respect dan kagum kepada Us Mujahid.. Bagi ku Us Mujahid telah berjaya menguasai majlis tersebut kelmarin.. dan pendekatannya diterima dengan begitu positif oleh penganut kristian dan juga termasuk ucapan tahniah daripada paderi2 yang hadir pada hari tu.. Dialog yang dijalankan begitu telus.. dijawab oleh Us Mujahid dengan penuh berhati-hati.. dengan penuh berwaspada..

Islam dan PAS akan menguasai Malaysia dengan perubahan minda kita semua dalam mengenengahkan uslub dakwah yang berteraskan kepada Islam yang sebenar dalam suasana politik era baru ini.. Sama-samalah kita mendokonginya.. Insya Allah Islam boleh... Takbir.. Janganlah kita sombong sesama Islam dan sesama manusia yang merupakan hamba Allah... Yang Maha Perkasa..

Akhirnya .. Dengan tegas aku berkata untuk diriku .. UGAMA AKU UGAMA AKU UGAMA ENGKAU UGAMA ENGKAU.. sambil berjalan setelah mersakan diri kami ini telah menunaikan amanah besar kepada kami.. iaitu.. dakwah kepada bukan Islam...

Wassalam..


No comments: