PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Wednesday, December 23, 2009

PAKATAN RAKYAT TIRU RADIX FRIED CHICKEN???








Salam ..pendakwah sekelian...

Lebih kurang setahun setengah yang lalu.. saya pernah cadangkan kepada pihak HPA supaya menggunakan warna selain daripada warna merah ketika dalam proses untuk `set up` Radix Fried Chicken (RFC) .. bagi saya warna merah dah sinonim dengan KFC... saya cadangkan warna oren (jingga)... Untuk pengetahuan semua.. saya dengan HPA macam bayang-bayang.. Di mana ada saya di situ ada HPA.. Di mana ada HPA di situlah adanya saya.. Saya pernah diamanahkan untuk mengendalikan banyak kes-kes perundangan dan kepeguaman HPA..(sikit2 cukup la cerita pasal ni)

Saya juga pernah cadangkan supaya namakan restoran Islam pertama ala fastfood yang berteraskan makanan berherba ini dengan nama `Radix Chicken House`... untuk mengelakkan daripada terkeliru dengan KFC atau pun mungkin terpaksa berhadapan dengan `legal action` daripada pihak-pihak yang iri hati dengan perkembangan perniagaan Muslim yang berjaya seperti HPA atau RFC ini..

Alhamdulillah.. seberapa ketika selepas itu .. RFC samada bangunannya yang berada di Legenda Heights, Sungai Petani beserta cawangan2 lain di Laguna Merbok, Sp dan Di Alor Setar beserta segalanya yang ada kaitan dengan RFC telah terserlah wajah dengan warna jingga atau oren..

Perasaanku terlalu gumbira pada ketika itu pabila melihat warna oren ini.. kerana warna oren ni bagiku membawa banyak maksud.. pertamanya ia memang warna kegemaranku.. ia juga membawa maksud .. keikhlasan.. ketulusan.. ketelusan.. semangat juang tinggi.. tak pernah mengaku kalah...

Mengenai cadanganku supaya jangan diletakkan dengan nama RFC.. bagiku.. tiada masalah..mungkin ada alasan yang tersendiri HPA nak kan nama tu.. ada hikmahnya.. `Alakullihal.. hari ni.. Alhamdulillah .. bukan hanya RFC terus kukuh di persada industri fastfood Islam di Malaysia dan juga terus maju dengan jualan yang sentiasa meningkat dari hari ke hari... HPA melalui RFC sebagai pendorongnya telah mewujudkan Radix Chicken House (RCH), Radix Oriental Cuisine (ROC).. Radix Pizza House (RPH).. Radix Chicken Rice (RCR).. Radix Bakery dan banyak lagi yang lain...

Hari ini .. tika ini.. dan saat ini.. setelah berlakunya tsunami politik negara bermula Mac 2008 yang lalu .. maka terteralah satu bentuk barisan rakyat yang baru yang akan membentuk satu lipatan sejarah.. yang akan mengorak langkah bergaya sehingga satu landscape baru pemikiran politik rakyat Malaysia terhasil.. dengan pembentukan PAKATAN RAKYAT secara sah dan `legal` di persada politik Malaysia..

Apa yang menarik di sini.. walaupun mungkin sebahagian daripada pembaca mengatakan ia perkara remeh temeh.. tetapi bagi saya ia perkara yang besar dan hebat..iaitu.. warna yang menjadi `background` kepada simbol PAKATAN RAKYAT itu.. warna oren.... sama dengan warna RFC (lihat gambar di atas)

Saya begitu optimis di sini ..kalau sekiranya.. RFC begitu maju dan dinamik.. dalam masa yang amat singkat sahaja .. dapat menarik perhatian masyarakat.. maka Pakatan Rakyat juga Insya Allah akan sedemikian juga..

Warna oren yang melambangkan intergriti yang tinggi.. Hebat Hj Ismail HPA ni.. Insya Allah...

Wassalam.....

No comments: