PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Wednesday, December 16, 2009

HOI.. MAT DEE.. TAK KAN SEMUA HANG NAK KAMPOI... PIKIAG SAMA KESIHATAN HANG..

Salam .. Du`at sekelian...

Aku baru saja terima sms daripada sahabat lamaku .. namanya .. aku dan kawan-kawan panggil dia.. man pait.. dia kata seperti tajuk di atas tu.. Sekali baca sms tu nampak macam dia marah kat aku.. Pabila diteliti lagi dan lagi rupanya dia `sayang` kat aku.. Dia takut aku jatuh sakit..

Mungkin dia pun perasan.. lepas sahaja aku diamanahkan dengan amanah yang beratnya `berkilo kilo tan metrix` ni.. aku dah jarang2 balik kampung walaupun kampungku dengan rumahku sekarang ni .. orang kata `keloi pun dengak`.. masjid pun dulu boleh dikatakan tiap-malam ada.. tapi la ni hanya tinggai subuh sahaja.. dulu tak berkuliah.. la ni setiap malam .. bukan sahaja lepas maghrib sahaja.. lepas Isyak pun ada.. `blogging` pulak waktu2 macam ni la.. `larut malam .. 2..3.. pagi...

Malam ni aku `just finish` meeting LTP BPPNPP.. kelmarin pertemuan bloggers Penang.. hadir memberi ucapan dan pc bagi pihak BPPNPP.. kelmarin dulu berada di BM.. penerangan isu-isu semasa dalam rangka lawatan LTP ke kawasan.. menghadiri Liqa` Jamaie kawasan KB dan ghaut sekali dengan kuliah Maghrib di markaz P 1000.. 2 hari lepas.. usrah kawasan.. sebelum tu .. berada 2 hari diKL ..di Yayasan Al Jenderami.. Siang .. kerja.. le bang ooiii.. takut miss soru..

Esok malam .. kuliah maghrib di Taman Seri Indah.. yang ni tak boleh tinggai jugak.. takut hilang habih nanti apa yang ada sikit2 dalam dada ni.. lepas Isyak, mesyuarat dengan Lajnah Pembangunan JKKKN KB anjuran MTD Penaga... lepas tu nak jumpa orang Penaga mengadu kena pecat dari tempat kerja plak.. Hari Khamis plak.. ada usrah haraki di Kampung Binjai .. kawasan Balik Pulau.. hari Jumaat kuliah di Sg Ara.. lepas tu kena tunjuk muka jugak kat klinik Darussyifa`.. kena bertempur plak dengan jin noti.. he.. he.. jin mata satu plak..

Malam tu jugak kena bertolak ke KL.. keesokannya ada Konvensyen PR pertama di MBSA.. nak lancar logo baru tu lah.. boleh pi ka logo tu ha.. Tidog di KL Insya Allah.. hari Ahad plak ada.. kena hadiri konvensyen bloggers PAS di Taman Melewar sebelum bergegas balik ke Penaga .. ada sumbangan kepada budak sekolah dan `Dhu`afa`.. dalam program .. Langkah Mula Di Awal Tahun 2010.. Phhuuuhhhhh.. macam apa ye...

Sebenarnya macam nilah kebiasaannya rutin hidupku semenjak dua menjak ni... bukan nak ape ape ape ape ke .. tapi yang sebenagnya aku tak dak idea nak tulis apa kali ni bang oooiii...

Wassalam...


2 comments:

Qorie Afifi said...

Tu belum jadi YB lagi ...nanti kalau jadi YB lagi teruk...kenduri kena pi ,,,org mati kena ziarah ....orang politik adalah seumpama bekerja untuk masyarakat. Majikan mereka adalah masyarakat...kalau tak mau kena pecat dgn majikan , rajin2 lah kerja hehehe.......

rosidi hussain said...

kalau nak tulis kenduri dan mayat... kadang2 tu berbelas belas dalam satu hari.. tambah2 la musim cuti sekolah macam la ni... tapi ana enjoy..