PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Friday, December 18, 2009

AZAM DAN CITA-CITAKU DI TAHUN BARU 1431 H...


Salam .. Du`at sekelian..

Saya mengambil kesempatan , melalui laman yang tak seberapa ini untuk mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU MA`AL HIJRAH 1431, .. Semoga kita semua beroleh rahmat dan `Inayah sentiasa daripada Allah `Azzawajalla..

Pabila datang tahun baru hijrah... ia mengingatkan kita semua.. umur semakin bartambah.. muda menjadi tua.. kubur semakin menghampiri.. sakit senantiasa.. dekat dengan mati.. bacaan doa akhir tahun dan awal tahun baru.. puasa sunat awal tahun dan awal bulan.. sambutan program ma`al hijrah.. ceramah ma`al hijrah.. terkenang hijrah nabi saw..

Teringat sirah pengorbanan Nabi saw... bagaimana Mus`ab bin `Umair memimpin mereka yang telah berada di Madinah dengan iman yang mantap dan menerima kedatangan nabi saw.. bagaimana pengorbanan Ali ra..sanggup tidur di atas katil nabi..

Pabila datang tahun baru hijrah.. ia mengingatkan kita mengenai pengorbanan manusia.. gerak kerja secara Jamaie.. dakwah ilallah.. persaudaraan Islam.. perpaduan Ummah.. pengorbanan Ansar dan Muhajirin.. kaya menjadi miskin.. mewah tinggal sebatang kara.. materialistik tiada punya harga di atas dunia..

Ia juga mengingatkan kita semua mengenai azam dan cita-cita baru 1431 H.. Apa kata azam dan cita-cita kita untuk tahun ini ialah.. AKU NAK MATI DALAM ISLAM ....

Wassalam..

1 comment:

Qorie Afifi said...

WAHAI SEKELIAN ORANG BERIMAN BERTAKWALAH KAMU DENGAN SEBENAR-BENARNYA TAKWA DAN JANGANLAH KAMU MATI MELAINKAN KAMU DI DALAM ISLAM.