PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Monday, November 09, 2009

CERDIK SUNGGUH NAJIB BEKERJA SECARA DIAM-DIAM ATAU KITA NI YANG SOMBONG...



Salam Duat sekelian...

Seminggu aku berada di Kl .. baru tiba pagi tadi.. banyak aktiviti yang telah berjaya aku ikuti.. bermula dengan mesyuarat Darussyifa` di Bangi sehingga semalam .. program aku di surau Al Hikmah di Subang Pinggiran yang aku bertemu dengan beberapa penyanyi kumpulan Hijaz.. Depa khusyuk dengar aku berdiskusi di hadapan mereka mengenai penyakit-penyakit hati manusia..

Aku menyertai seminar khas memperkasakan parti di Taman Melewar.. seperti yang aku jangka.. telah berlaku .. Resolusi untuk memperkukuhkan PR di Malaysia ini telah disepakati.. Yang tu ajelah.. Kalau buat EGM sekali pun.. yang ni jugak lah.. buat ke tak buat ke .. Perkukuh PR adalah konklusinya..

Aku pun yang ni jugak.. Orang lain pun banyak nak yang ni jugak.. tapi ada di celah2 tu berperangai hipokrit (maaf ye kasar sedikit).. kata aje nak perkukuh tapi main tikam di belakang.. Di belakang cuba pecah belahkan PAS dan PR..

Sebagai perbandingan dengan melihat senario politik malaysia 10 tahun kebelakangan ini... Di penghujung percakaran dalaman MCA.. Ling Liong Sik.. LIm Ah Lek.. menarik diri daripada kepimpinan MCA dan memberi laluan kepada Ong Tee Keat... OTK dab CSL berdamai pulak selepas tu... Ini adalah kerana .. They want to get back support from Malaysian esp Chinese.. Tun M dan Pak Lah memberi laluan kepada Najib in order to get support back from Malaysians esp Malays... Adanya plan persaraan untuk Samy Vellu adalah kerana they want to get support from the Rakyat esp Indians.. Ada pertentangan yang agak keras daripada Murugiah kepada Kayveas sehingga menyebabkan Najib menerima permohonan Makhal Sakhty Party untuk dinilai sebagai parti komponen baru dalam BN.. Semuanya adalah kerana they want to get support from Malaysians..

Di kala .. persepsi rakyat kepada PR semakin berkurangan terutamanya PKR yang begitu banyak menimbulkan masalah dalaman sehingga negeri Perak menjadi kucar kacir.. Kedah berhadapan dengan karenah adun PKR Lunas lompat jadi wakil mesra UMNO begitu jugak di Selangor , wakil PKR Port Kelang... penin...penin... Pas pulak dengan krisis??? yang diakhiri (betul ke yang terakhir, minta2 gitulah) dengan seminar khas semalam.. Dap begitu jugak.. mungkin tanpa disedari oleh kita semua.. seperti mana berlaku di Selangor dan Jawi, Pulau Pinang..

Cuba anda melihat semua ini sebagai cubaan Najib dan UMNO untuk `reform` atau bangkit semula di kala parti -parti lain dilihat lemah dan bermasalah serta di landa pelbagai krisis dalaman... sedangkan sebenarnya Najib dan UMNO sendiri juga berhadapan dengan krisis dalaman yang bertan-tan berat dan besarnya berbanding dengan parti-parti lain...

Cerdik sungguh Najib dan sekutunya yang lain... Cuma betul ke mainan Najib atau kita sendiri yang tak nak mengaku memang ada krisis dalaman dalam parti kita ... mungkin kita jugak perlu melakukan perubahan kepimpinan secara drastik in order to get support from Malaysians... Betul ke ada dalang-dalang .. musang berbulu ayam.. yang memporak porandakan semua parti parti di Malaysia kecuali UMNO supaya UMNO dilihat kuat pada persepsi rakyat... tunggu tulisan selepas ini....

Wassalam..

5 comments:

Fuad said...

salam,pemimpin2 PAS.tak kra peringkat mana... kena bangun dr tilam empuk tu,kita kena terima teguran dr pihak luar...perbanyakkan aktiviti2 turun padang,sekarang dah tak nampak pun aktiviti2 qiamullai..takan bila nk ada PR baru nk buat solat hajat perdana la,qiamullai la tp bila xdak semuanya senyap sunyi..mcm puak umno gak jadinya..apakata penang start dulu...tentu ramai warga penang dahaga dgn aktiviti mcm ni.apa pendapat ustaz

rosidi hussain said...

Salam... PAS Kepala Batas ada buat program I`tikaf dan Qiyamullail setiap Jumaat minggu ke 4 bermula bulan lepas lagi.. Kita buat dgn kerjasama masjid TBI.. Bulan ni kita buat hari raya haji malam raya kedua .. jom la.. join.. Thankx alot kerana ziarah blog ini...

Qorie Afifi said...

Cerita bab qiyamullail ini teringat rotan ustaz mat hussein. Di mana...........

Fuad said...

insyallah...ana akan hebahkan kpd kekawan ana yg berada di kaw.sbrg prai ni...

rosidi hussain said...

Insya Allah sama2 kita buat kerja secara jamaie...