PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Friday, October 23, 2009

MANA-MANA PUN.. ADA MASALAH..


Salam... Du`at sekelian..

Mana-mana pun ada masalah.. dok sorang-sorang ada masalah.. dok ramai-ramai pun ada masalah.. tak kahwin rasa macam ada masalah.. dah kahwin lagi banyak masalah.. Duduk dalam NGO ada masalah jugak .. duduk dalam politik memang dah ..tak boleh lari dari masalah.. yang dok mai ..kiri kanan.. atas bawah..luag dalam..

Dok di Malaysia ..ada masalah .. dok di Lubnan ada masalah jugak.. Dok di Amerika pun ada masalah jugak .. Dok di Mekah pun tak boleh lari daripada berhadapan dengan masalah... Duduk di office ada masalah jugak.. duduk di rumah pun ada masalah jugak .. pok ...pet..pok...pet.. Duduk dalam parlimen pun bermasalah jugak .. duduk di luar Parlimen pun masalah jugak... Buat baik pun orang kata ..buat jahat lagi..lagi la orang kata .. maksudnya ada masalah lah tu..

Dok saja pun orang tak suka.. buat kerja banyak pun orang tak suka.. masalah ... masalah ... masalah ... masalah... Kenape ye???

Sebenarnye aku nak cerite kat pembaca semua mengenai satu isu yang begitu sensasi sekarang ni... tapi aku tawakuf dulu... Bila aku KIV sat... hatiku memberontak dengan suara...

TULISLAH.. TULISLAH ...HANG TAKUT APA...
TAK KAN NAK BIAG KAT PUAK-PUAK TU SAJA YANG TULIS...
TULISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
TULISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
TAPI .. AKUUUUUUUUUU... NAK BAGI CHANCE DULU KAT DEPA KA.... ISHHHH
MASALAH NI...

So..kita sentiasa dikelilingi oleh masalah.. memang betul pun.. kita dilahirkan dalam keadaan keluh kesah... Keluh kesah tu bermasalah lah bang oooiiiiii.... Jadi sebagai pedoman untuk semua.. .. Sebelum kita menulis ... berfikirlah dahulu .. Jadi aku sebagai pemimpin kepada diriku dan masyarakat... kira habis pikiag dah..walaupun di peringkat awal nak tulis isu sensasi tersebut.. aku mengambil keputusan seperti berikut..

AT THE MOMENT , I HAVE DECIDED NOT TO WRITE ANYTHING BECAUSE I DON`T WANT TO CREATE `MASALAH`.... SORRY YE BANG.. BUAT MASA NI AJE..

Jadi .. Apa isu sensasi tu... lu pikirrrrrrrrrrrrr la sendiri ... atau tanya blogger `Penjual Ubat`..

Wassalammmmmmmmmmmmmmmmm...... Mungkin budak di atas aje yang tak ada masalah...

5 comments:

Qorie Afifi said...

YANG BAIK DI MATA KITA , BELUM TENTU BAIK DI MATA ORANG LAIN DAN BEGITULAH SEBALIKNYA YANG BAIK DI MATA ORANG BELUM TENTU BAIK DI MATA SENDIRI. SESEKALI ANA TERINGAT CERITA ANAK DAN BAPAK DENGAN KALDAI MEREKA YANG AKHIRNYA KALDAI PUN MATI KERANA TERLALU IKUT CAKAP ORANG....

MULA-MULA ANAK NAIK KALDAI , PAK DIA HERET KALDAI , ORANG PUN KATA : APA LA PUNYA BODO PUNYA ANAK , ADA KA BAGI PAK DIA YG TUA TU JALAN HERET KALDAI. ANAK PUN LEPAS DENGAQ MCM TU TERUIH TUKAQ DGN PAK DIA. PAK DIA PULA YG NAIK KALDAI DAN DIA PUN HERET KALDAI SEROPA PAK DIA. PUN ORANG KATA LAGI ....APA LA PUNYA BODO PUNYA ORG TUA. ADA KA DIA BOLEH NAIK KALDAI SORANG2 DUK BIAQ ANAK PULA DUK HERET KALDAI. LAST2 SEKALI DEPA NAIK DUA2 ORG ATAS KALDAI. KALDAI YG TAK MINUM KOPI CAP KERIS NI PUN APA LAGI....LEMBUT LUTUT TERUS MENYUNGKOQ REBAH KAT TANAH..

DARI KAMAR ABU HURAIRAH : DORM L

juna said...

ada orang selalu nak yang senang.. nak mudah..kekadang pun menimbulkan masalah..apatah lagi orang yang sedang berjuang..mesti masalah berganda ganda.. tapi jangan patah semangat..perjuangan mesti diteruskan..

rosidi hussain said...

antuma saling memberi semangat..Insya Allah kita sama2 buat kerja untuk Islam..

Insan Marhaen said...

aduhai... bermasaalah pula aku nak fikir permasaalahan ni.

apapun, kalau tanpa masalah kita tak boleh nak improve. tanpa masalah dunia akan jadi hambar.

so, selamat berhikmah dalam berdepan dengan masalah. ibarat tarik rambut dari dalam tepung...

rosidi hussain said...

tqvm insan marhaen..100% SETUJU...