PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Monday, June 15, 2009

YDP PAS KEPALA BATAS MENEMPELAK MEDIA KURANG AJAR YANG TERUS MENSENSASIKAN ISU KERAJAAN PERPADUAN..

Salam.. Du`at yang di hormati...

1. Saya melahirkan rasa kesal dan sedih apabila melihat akhbar arus perdana pro UMNO terus menerus mensensasikan isu kerajaan perpaduan secara melampaui batas.

2. Walaupun begitu.. sebagai YDP PAS Kawasan Kepala Batas.. saya mengambil pendekatan untuk mengatakan bahawa tindak tanduk akhbar akhbar tersebut sebenarnya membuktikan UMNO berada dalam keadaan terlalu tenat.. bagi saya UMNO berada dalam keadaan ` lelah` dalam menagih simpati sokongan rakyat kepada UMNO.

3. Isu perbezaan pendapat di kalangan pemimpin dan ahli politik mengenai kerajaan perpaduan yang disuarakan oleh TG Presiden PAS terus menerus berlaku, disebabkan beberapa faktor. Antaranya ialah...
  • Kurang `mengerti` dengan apa yang dimaksudkan dengan istilah kerajaan perpaduan oleh Tuan Guru Presiden PAS. Tak faham lalu mengeluarkan pendapat secara melulu di hadapan media lalu terus disensasikan oleh pihak media perdana.
  • Terus berpandangan bahawa ia adalah kerjasama PAS dan UMNO.
  • Tidak mustahil ada yang menggunakan isu ini untuk kepentingan politik semata-mata mengejar jawatan dalam kerajaan atau parti..
  • Ada juga pemimpin yang menggunakan isu ini sebagai `stepping stone` atau batu loncatan untuk menidakkan potensi pemimpin-pemimpin tertentu yang berkaliber yang lain.
  • Terlampau terikut-ikut dan ada yang telah terpengaruh dengan tari menari dan lenggang-lenggok media arus perdana.

4. Saya berpendirian bahawa isu kerajaan perpaduan ini sesuatu yang begitu `kompleks` dan perlu diseminarkan kerana Pimpinan dan ahli PAS terutamanya, perlu memahami maksud dan kaedah sebenar kerajaan perpaduan tersebut kerana ianya sesuatu yang baru dan ilmiah.

5. Ia TIDAK bermaksud kerjasama PAS dan UMNO.. Ini telah dipersetujui dan disepakati dalam Muktamar di Ipoh tahun lepas lagi.. Jadi kenapa ahli PAS melatah.. Jadi kenapa pimpinan PAS melatah... Yang lepas ..lepaslah.. jangan diungkitkan segala kesalahan lalu.. Hindarkanlah perjumpaan rahsia yang tidak dipersetujui oleh pimpinan mahupun mesyuarat pusat.. Kita telah bersetuju bahawa pimpinan PAS boleh berjumpa dan bertemu dengan sesiapa sahaja .. Tidak kira ia datang daripada PPP atau .. MCA.. MIC.. DAP.. PKR... IPF.. GERAKAN.. UMNO dan sebagainya.. Memang telah menjadi budaya dan `syakhsiah` PAS sebagai sebuah parti atau Jamaah Islam untuk berjumpa dengan sesiapa sahaja.. TG Nik Aziz sendiri pernah mengatakan ..PAS boleh berjumpa ``secara muqabalah`` sahaja ... yang tidak mengikat di antara satu sama lain (no binding agreement)..memenuhi sifat kita sebagai pendakwah .. Jadi apa yang perlu dikhuatirkan.. Ini terbukti apabila Datuk Husam sendiri pergi berjumpa Chua Soi Lek di atas kapasiti `peribadi` bagi menyelesaikan kemelut Perak..

6. TG Presiden dan seluruh kepimpinan telah memberikan komitmen akan memperkasakan Pakatan Rakyat dan TIDAK akan bersama UMNO. Wala`lah kepada pimpinan.. Jadi janganlah ada di antara kita ahli dan pimpinan PAS terburu-buru dan terus tidak boleh menerima perbezaan pandangan antara kita.. Kita perlu menjadikan perbezaan pandangan sebagai sesuatu yang positif dan meningkat daya kereativiti dan pro aktif dalam memajukan PAS dalam arena politik di Malaysia ini.. Janganlah kita terbawa-bawa budaya buruk UMNO dalam PAS.. Bermula dengan beza pandangan akhirnya disudahi dengan caci maki.. kata2 belakang.. fitnah-menfitnah.. tikam-menikam di belakang.. berbohong.. dan sebagainya.. Ini bukan budaya PAS dan Islam itu sendiri..

7. Akhirnya saya menyeru kepada diri saya sendiri dan seluruh pimpinan PAS supaya janganlah terikut-ikut dengan lenggang lenggok dan tari menari media perdana arus perdana yang terus menyanyikan isu kerajaan perpaduan ini.. Berhati-hatilah bila berhadapan dengan media arus perdana ini.. Mensensasikan sesuatu isu yang remeh temeh untuk kepentingan dan survival politik UMNO dan mengharapkan Pakatan Rakyat berpecah merupakan alamat UMNO sudah kekeringan modal dalam menarik perhatian dan sokongan rakyat kepada UMNO.. Pakatan Rakyat perlu kuat dan perlu dilihat kuat...Kalau sekiranya kita sebagai ahli dan pimpinan PAS serta pendokong PR boleh menolak segala finah yang dilemparkan oleh media dan akhbar pro UMNO semasa menghadapi pilihanraya, kenapa pulak kita boleh termakan dengan fitnah daripada media `kurang ajar` ini apabila kita berhadapan dengan pemilihan parti kita?

Sekian .. Wassalam...

No comments: