PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Friday, June 19, 2009

PARA DU`AT YANG DIHORMATI... BINALAH BLOG SENDIRI...

Salam .. Du`at yang dikasihi...

Semua orang boleh bina blog sendiri yang boleh menjana wang tambahan yang silap haribulan boleh melebihi gaji mereka sendiri....

Rahsia Mudah Bagaimana Membina Blog Anda Sendiri Langkah Demi Langkah Dari A-Z Dibongkarkan!!

Dan Semua Orang Pasti Dapat Memiliki Blog Sendiri Untuk Pelbagai Tujuan Samada Sebagai Diari, Untuk Perniagaan, Perbincangan, Berkenalan, Hobi dan Minat..Dan Juga Boleh Mencari Wang Sampingan!!!

Daripada: Jamaluddin Bahari (penerbit) & Yazid Yahaya (penulis)

Tarikh: 19 June 2009

Sahabat-sahabat Yang Amat Dihormati,

Anda sering mendengar ramai orang yang berjaya memiliki blog mereka sendiri. Tidak kira mereka seorang ahli politik, ahli perniagaan kecil atau besar, artis, dan ramai lagi. Mereka yang sebelum ini tiada memiliki blog kini selangkah lagi menuju ke arah kejayaan. Tahukah anda, dengan memiliki blog kisah hidup anda boleh berubah? Blog juga mampu mempengaruhi dunia? Anda boleh lihat blog-blog yang dimiliki oleh Dr. Irfan Khairi (Jutawan Internet), Tun Mahathir (bekas PM), Raja Petra (Blogger Terkenal), dan juga yang dimiliki oleh ramai insan yang terkenal lagi.

Dari situ kita dapat lihat betapa besarnya pengaruh bog dalam kehidupan masa kini. Anda juga perlu memiliki blog! Kita perlu memiliki blog sendiri bagi tujuan perniagaan, minat, kredibiliti, diari dan lain-lain. Dalam laporan ini saya menumpukan lebih mengenai kelebihan blog sebagai penjana wang pendapatan sampingan. Anda berminat untuk memiliki blog sendiri tetapi anda memikirkan :
  • "Mereka tu memang ada ijazah dalam dunia IT, bolehlah diorang bina blog mereka sendiri di internet...."

  • "Diorang tu memang orang yang berpengaruh, aku ni insan biasa jer...tak perlulah nak ada blog"

  • "Nak upah orang buat blog mahal..aku ni gaji cukup-cukup makan je"

  • "Orang kata kita dapat buat duit dengan blog..tak percaya lah aku.."

  • "Mesti aku tak cukup masa dengan keluarga jika aku ber'blog' ni..yela, menghadap PC jer setiap masa.."

  • "Aku ni kurang bakat dalam menulis artikel ni, so macamana pula aku nak buat artikel dalam blog aku nanti..."

  • Dan bermacam-macam anggapan yang nwujud di fikiran anda apabila anda memikirkannya..

Kini Anda Perlu Mengatakan "Tidak" kepada semua perkara di atas!!!

Mengapa? Ini adalah kerana saya akan memperkenalkan anda kepada suatu panduan mudah bagaimana untuk anda memulakan pembinaan blog anda sendiri dengan cepat, mudah dan berkesan. Dan anda juga diperkenalkan segala ilmu yang diketahui oleh saya mengenai:
BLOG

Ya, ianya adalah mengenai BLOG!

APA ITU BLOG?



Blog adalah salah satu laman web yang kebiasaannya dibina dan dikemaskini oleh seseorang individu atau organisasi tertentu yang juga dikenali sebagai 'blogger' untuk memaparkan penulisan, deskripsi, atau satu bahan grafik mahupun video. Blog juga biasanya mengandungi komentar, berita, perkongsian maklumat serta diari persendirian secara online. Blog juga merupakan kombinasi sesebuah teks, gambar, video, mp3 dan ‘link’ ke satu blog ke blog, laman web lain, dan antara media yang ingin di sampaikan.

Kajian yang dilakukan tentang penguna dan pembaca blog

Menerusi kajian ‘A Corporate Guide to the Global Blogosphere’ atau Panduan Korporat untuk Dunia Blog Global yang dijalankan oleh Edelman, didapati bahawa majoriti pembaca blog seluruhdunia adalah datangnya dari pengguna Asia. Jepun mencatat keseluruhan 74% pembaca blog aktif, Korea Selatan 43% dan China 39% secara keseluruhan.Jumlah yang ketara ini dikatakan terdorong daripada kecenderungan masyarakat Asia mengikut hal ehwal semasa yang berlaku di negara masing - masing berikutan kepercayaan terhadap media tempatan semakin berkurang.

Blog menjadi medan untuk mereka mengetahui pelbagai informasi yang berkaitan dengan negara dan masyarakat. Pembaca blog dari Amerika pula mencatat 27% manakala negara - negara Eropah mengambil 23% daripada keseluruhan pembaca blog dunia.Di Malaysia pula bidang blog ini masih baru dan sedang semakin popular pada anak-anak muda dan untuk pengetahuan anda semua di Malaysia ini ,siaran television seperti prima pun telah mengadakan sesi untuk temuramah untuk para blogger.Nampaknya bidang perniagaan melalui blog ini semakin Popular di Malaysia ini.


Kebanyakan blog yang dibina oleh seseorang adalah bergantung kepada inspirasi, minat, bakat, kerjaya dan pengalaman diri mereka sendiri. Sesiapapun boleh memiliki bog, tidak kira siapapun anda! Tidak kira anda seorang guru, doktor, jurutera, pekerja kilang, pelajar, remaja, dewasa mahupun yang sudah berumur, samada lelaki ataupun wanita...Setiap orang boleh memiliki blog sendiri...

YA, SEMUA ORANG PERLU MEMILIKI BLOG!


Semua orang perlu memilki blog, walaupun seorang pembuat roti, seorang penasihat, kaki MLM,pelajar,perdana menteri, usahawan Internet pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan salah satu tempat peyampaian yang begitu berkesan untuk menyampaikan informasi yang terkini.Selain Friendster dan Myspace atau program seumpamanya,blog dapat mencipta pengaulan tanpa anda sedari serta tempat untuk meluahkan pendapat anda kepada dunia luar.Jadi, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.

Kini sudah tiba masanya semua orang memiliki blog sendiri. Jangan anda biarkan diri anda ketinggalan berbanding dengan orang di sekeliling anda. Masa bergerak pantas seiring dengan kemajuan yang dikecapi oleh kita...Usah biarkan diri anda diselubungi angan-angan...



TAHUKAH ANDA, DENGAN MEMILIKI BLOG SENDIRI, ANDA MAMPU MENJANA WANG TAMBAHAN MUDAH TANPA ANDA SEDARI!


Sebagai seorang yang ingin mencari wang tambahan dari internet, anda tidak perlu mempunyai modal yang besar untuk membina perniagaan internet. Blog adalah paling terbaik untuk membina perniagaan internet kerana ianyanya murah, cepat, mesra serta senang jika anda ingin menjual atau mempromosi sesuatu produk kepada sesiapapun kerana di dunia ini terdapat berbilion penguna internet diseluruh dunia yang mengunakan internet untuk mencari maklumat serta produk -produk yang terkini..

Sekian Wassalam...

No comments: