PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Thursday, June 25, 2009

LAMBAT `LEPA` WARTAWAN CALL.. JAWAB `BERJABU`.. BERHATI-HATILAH...

Salam perjuangan... Pendakwah yang dihormati..

Baru-baru ni terbaca dalam blog sasterawan negara Sdr Azizi Abdullah bagaimana beliau menegur pimpinan PAS atau PR yang suka atau terlebih suka memberi statement kepada akhbar-akhbar sehingga kadang-kadang kata-kata mereka itu di`manipulate` oleh akhbar-akhbar arus perdana... sehingga menimbulkan suasana yang agak `chaeos` atau gelisah kepada ahli di peringkat `grass root`..

Teguran yang baik ini perlu perlu diambil kira oleh semua pimpinan PAS dan PR.. Walaupun begitu .. perlu difahami oleh kita semua ... Pimpinan kita memang sentiasa berhadapan dengan media masssa.. Positifnya ialah hebahan melalui media ini merupakan salah satu wasilah dakwah terbaik dan juga penyebaran maklumat kepada rakyat keseluruhannya..

Apa yang nak dikongsi bersama ialah ... setakat dua hari ini.. saya sendiri dihubungi oleh beberapa wartawan untuk mendapatkan beberapa kenyataan berkenaan dengan isu-isu semasa dan juga hal ehwal berkaitan politik. Ada yang nak ambil gambar... ada yang nak buat appointment.. ada yang bertanya isu sensasi baru-baru ini yang saya sendiri pun tak nak sebut dan tulis di sini.. Ada yang tanya halatuju PAS Penang.. Ada yang tanya .. mana `blueprint` PAS Penang.. Mana pelan induk atau `masterplan` PAS Penang.. Soalan-soalan sakan semua.. Tapi semuanya saya `reserve`.. Siapalah saya nak jawab semua persoalan tu...

Ada PA wakil rakyat atau YB YB telefon saya ..tanya pendapat.. nak masuk dalam buletin dan akhbarnya... Saya pun hairan sebab apa tanya dan call saya .. sebab apa tak call Bg Mad ka.. Us Salleh ka... Mujahid ka... atau orang-orang akhbar ni .. depa dah `cemuih` dengan ulasan pimpinan sedia ada ka.. Depa nak dengaq daripada `orang baru` ka.. depa nak try `test market` kot.. Orang baru dalam pasaran politik Pulau Pinang.. Hah.. Macam-macam no...

Saya mengambil kesimpulan sebegini... dalam kita nak mempromosi PAS dan berdakwah melalui media massa atau akhbar2 hari ini.. pemimpin tak dapat elak daripada memberi pendapat dan pandangan apabila diminta berbuat demikian .. cuma berhati-hatilah.. jangan lebih sudu dari kuah .. dan jangan bersikap `lambat lepa wartawan call.. jawab tak dak `filter` langsung``` .. Tulisan ini adalah peringatan untuk saya terutamanya yang masih baru dan `kanyaq` lagi sepak terajang politik `ghairu solehah` ini...

No comments: