PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Friday, June 12, 2009

BALIK DARI UMRAH.. KENAPA BANYAK ISU..

Ketika di Madinah... nak pergi ziarah Rasulullah saw


Salam perjuangan...

Du`at yang dihormati... Alhamdulillah setibanya aku di rumah ku dari Mekah semalam.. aku menerima kucupan dan salam daripada isteri tersayang dan anak-anakku... Selama 2 minggu aku berada di Tanah Haram Mekah dan Madinah, isteriku dapat menguruskan rumahtangga dengan begitu baik sekali.. Sebab..kadang2 tu isteriku agak `depending` kepadaku.. Tapi aku yakin sebenarnya isteriku ni boleh `independent` tanpa mengharap sangat kepadaku dalam membina suasana rumahtangga yang munazzamah..

Selama 2 minggu aku tak menulis.. terasa agak kekok mencari idea untuk menulis ni... tapi ..Alhamdulillah setelah meneliti berita beberapa web dan blog-blog serta membaca akhbar alternatif dan perdana .. aku mendapati banyak perkara dan isu yang menjadi topik perbincangan dan bualan mulut rakyat Malaysia... Antaranya :
  • Isu pergerakan Sisters In Islam yang cuba diharamkan oleh PAS.
  • Isu Kerajaan Perpaduan yang tak habis-habis terus menerus disensasikan oleh media `kurang ajar` yang melihatkan dan mengakibatkan terdapat juga pimpinan dan ahli PAS yang melatah dan terikut- ikut dengan lenggang-lenggok dan tari menari media ini.
  • Isu Ulamak dan Professional sebagai pimpinan PAS.
  • Isu Husam dan Bg Mad sabu seolah-olah diketepikan dalam pimpinan utama PAS Pusat.
  • Isu jawatan-jawatan penting dalam PAS Pusat terus mendapat tentangan daripada pimpinan dan ahli bawahan walaupun ia menjadi hak presiden untuk bersyura dan melantik...
  • Isu ucapan Dr asri.. bekas mufti Perlis mengenai SIS.. yang seolah-olah menempelak PAS kerana mempolitikkan isu SIS...
  • Isu perlantikan pesuruhjaya-pesuruhjaya negeri yang tidak mendapat sokongan pimpinan kawasan dan negeri...
  • Isu DAP dan PKR Penang digambarkan bermasalah mengenai isu perlantikan Tuan Mokhtar Jait sebagai YDP MPSP..
  • Isu DAP Nibong Tebal apabila ketuanya mencabar YB Jawi dan Guan Eng sendiri mengenai masalah `mark up` price semasa urusan pembelian komputer.. Mungkin by election di Jawi pulak selepas ini apabila YB Jawi telah mendatangani satu `undated letter` meletakkan jawatan sebagai adun sekiranya beliau didapati terlibat dalam rasuah oleh SPRM.
  • Isu ketidakpuasan hati segelintir pimpinan dan ahli PAS bawahan kepada keputusan pemilihan PAS pada minggu lepas...
  • Isu kerjasama Pakatan Rakyat yang tidak berapa kukuh..
  • Isu kepimpinan baru negeri2 yang bakal dibentuk oleh Pesuruhjaya-pesuruhjaya negeri juga sayup kedengaran di hujung `dunia`..
  • Isu rasuah pekerja-pekerja MPSP terus meletup dari hari ke hari? Betul ke dah ada tangkapan oleh SPRM ? Dah dakwa dah ke ? Betul ke dengar cite Tok Haji Tok lebai yang kena tangkap?
  • Isu perkampungan High Chapparal di Penang...
  • Isu menantu Sultan kelantan yang sorang tu .. model tu... yang dikatakan didera oleh keluarga mertuanya...
  • Isu runtuhnya stadium di terengganu yang dikatakan ada unsur-unsur rasuah
  • Isu UMNO Perlis bercakaran.. di antara orang Shahidan dan orang MB... mampuih pi lah hampa...
  • Isu UMNO Terengganu khususnya `geng MB Ahmad Said` cuba `berkawan` dengan PAS untuk membentuk kerajaan campuran di Terengganu... Hi hi hi hi .. rasa gelihatilah ... macam main sorong papan tarik papan pulak.. depa ingat rakyat boleh digula-gulakan dengan harga sekupang dua ka...
  • Terlalu banyak isu daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

Apabila terlalu banyak isu .. fikiran dan kepala otakku jadi kelam .. tak tau nak tulis apa... `Alakullihal dalam beberapa topik selepas ini Insya Allah aku akan menulis mengenai beberapa pengalaman manis mahu pun pahit mengerjakan umrah bersama HPA ILHAM HOLIDAYS yang merupakan salah satu produk HPA INDUSTRIES SDN BHD... Jadi teruslah layari tulisanku ini.. mudah-mudahan bermanfaat untuk kita semua.. Nahnu Du`at Fi Sabilillah...

Sekian Wassalam....

No comments: