PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Tuesday, June 23, 2009

JANGAN `LIBAS` DAN `SMASH` DAH KALAU ADA BOLA TANGGUNG LAGI..Assalamu`alaikum.. Pendakwah dikasihi...


Alhamdulillah.. pertemuan pemimpin-pemimpin PAS pusat semalam merupakan satu sejarah yang menunjukkan betapa semangat ukhuwwah begitu tinggi yang diamalkan dalam Jamaah Islam ini.. melegakan semua pihak.. UMNO dan pasukan medianya `kantoi` terus.. tergamam.. lalu berkatalah Najib, .. Kami boleh tadbir negara ni bersendirian.. (Mungkin dalam hatinya.. berkata .. `punggah`.. habihlah kita .. macam selalu mamak Maidin sebut)..


Walaupun begitu kita semua sebagai pendokong dan aktivist PAS .. jangan ambil sambil lewa dan bersikap leka kerana UMNO dan kuncu-kuncunya akan terus mencipta apa sahaja isu atau masalah yang boleh dilambung dalam media lalu akan di`libas` atau di`smash` semula oleh kita semula kalau kita tak berhati-hati..


UMNO .. buat masa ini.. sejarah telah membuktikan.. bukan hanya musuh kepada PAS dan Pakatan rakyat dalam karenah berpolitik di Malaysia ini.. tapi UMNO bermusuh kepada ISLAM itu sendiri.. Daripada ucapan-ucapan biadap dan`kurang ajaq` pemimpin-pemimpin mereka sehinggalah kepada tingkah laku buruk yang berpunca daripada hati perut busuk mereka, mereka adalah musuh kepada kepada perjuangan ISLAM.. sehingga terkadang boleh menjurus kepada syirik kepada Allah `Azzawajalla..


Pimpinan mereka akan mencuba sedaya upaya .. mencipta suasana atau isu atau perkara atau masalah atau cuba `create` havoc atau apa saje cara untuk kepentingan survival politik dalam menarik sokongan rakyat kepada mereka.


Oleh itu.. janganlah kita semua bersikap `latah` atau menari semula dengan lenggang lenggok tari menari media pro UBN dan UMNO seperti sebelum ini.. walaupun mungkin ada bola tanggung yang diangkat oleh orang kita sendiri.. Kita tak akan masuk `lubang biawak` kali kedua berturut-turut.. Bermuhasabahlah...


Sekian ... Wassalam...

No comments: