PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Thursday, May 07, 2009

Penangkapan Bang Mad Sabu, Dr Mujahid dan YB Salahuddin ..bukti UMNO terdesak..


Salam perjuangan.. Du`at sekelian..

Penangkapan yang amat memalukan negara dan boleh menyebabkan pelabur luar negara semakin hari serik untuk melabur di Malaysia ini.. Ia menunjukkan UMNO dan BN dalam keadaan nazak .. Umno terus melakukan kesilapan demi kesilapan .. Kesilapan yang boleh mengakibatkan PR terus mendapat tempat di dalam hati rakyat Malaysia.

Penangkapan ini dan kekecohan dalam sidang DUN pada ketika ini boleh dilihat sebagai tindakan terdesak UMNO dan BN untuk mengelak daripada berlakunya pembubaran DUN Perak... Saya pun hairan kenapa tak nak dibubarkan sahaja dewan tu.. Kerajaan PR bukannya nak kuasa balik tapi hanya nak supaya mandat 2008 yang diperolehinya itu diserahkan semula kepada rakyat.. Fair.. bukannya nak balik..

Tapi BN.. kerajaan haram Perak dibawah Dr Zambri pulak nak mengekalkan kuasa pada tangan mereka ..Unfair.. Rakyat boleh melihat sendiri dan berfikir dengan matang..

Penangkapan pimpinan PAS menunjukkan pihak polis menjadi alat politik BN dan UMNO dan cuba menakutkan rakyat dan mana-mana orang awam atau juga pembela-pembela demokrasi daripada menyebelahi sokongan kepada Pakatan Rakyat..

Penangkapan itu juga boleh dilihat sebagai `mialage` terbaik untuk Pakatan Rakyat terus mendapat sokongan lebih padu daripada rakyat...

Bubar aje DUN tu.. apa yang pening-pening kepala Dr Zambri...Malulah sama pada Allah..yang sentiasa memerhati perbuatan kita...
Sekian Wassalam...

2 comments:

Anonymous said...

Bang Mat memang betul-betul kena tangkap, tapi si Mujahid dengan Salahuddin saja pi serah diri kat polis untuk ditangkap..maklumlah dah dekat muktamar ni, nak bertanding nanti saham naik la..

biskut lutut said...

Ha Ha ha ha Ha ... dunia...dunia...
Allah sentiasa memerhati kita luar dan dalam