PERSEKITARAN POLITIK `GHAIRU SOLEHAH` MENYERLAHKAN MINDA KOLOT PEMERINTAH MALAYSIA

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG

BEZA PAKATAN RAKYAT DAN BARISAN NASIONAL SEMASA MEMERINTAH PULAU PINANG
lu pikir la sendiri...

NAK CEPAT.. KLIK ARTIKEL DI BAWAH

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..

PROGRAM I`TIKAF DAN QIAMULLAIL DI MASJID AT TAQWA.. PADA 26 HB MAC 2010 NI.. JANGAN LUPA..
Program anjuran Urusan Ulamak PAS Kawasan Kepala Batas bertujuan untuk menyemarakkan suasana mahabbah dan ukhuwwah di kalangan ahli jamaah Islam...stiap Jumaat minggu ke 4.. sama2lah kita semua memberi sumbangan...

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH

SETIAP AHLI PAS PERLU MENJADI AHLI USRAH
Jommmmmmmmmmmm join usrah..

APE CITE NI

APE CITE NI
Hati yang tenang dan tenteram dipenuhi dengan amalan zikir ilallah yang berterusan..

Sunday, December 21, 2008

BIRO HUBUNGAN ATARA KAUM JPN PAS PULAU PINANG MEMBUKA PUSAT KHIDMAT MASYARAKAT DI TELUK AIR TAWAR. • Assalamu'alaikum..... Pendakwah sekelian..
 • Tulisan saya terakhir sebelum ini, saya post pada 14hb Disember lalu. Seminggu saya tak menulis dalam blog ini. Sebenarnya banyak idea dan perkara yang saya nak masukkan dalam blog ini dalam seminggu lalu, tapi entah, rasa macam tak sempat aje.... Betul ke .. tak ada masa ke...24 jam tak cukup ke...saya buat ape ni... letih ke... aktiviti terlalu banyak ke sampai tak sempat ni... meeting sana sini ke...tak tahu lah... Walaupun begitu... just to unform you all... komputer saya ada masalah sikit... kena virus.. mai mana saya tak tahu...
 • Seminggu lalu di antara aktiviti saya bersama Biro, yang telah dilakukan antaranya ialah...
 • Memperkemaskini perjalanan pejabat Biro Hubungan Antara Kaum JPN PAS Pulau Pinang yang terletak di Taman Teluk Air Tawar, Sebagai Ketua, saya telah melantik Mr C J Ong (seorang kaunselor) sebagai Naib Ketua Biro dan juga sebagai pengurus pejabat yang berfungsi sebagai pusat khidmat masyarakat setempat.
 • Bersama-sama Mr C J Ong melakukan survey di sekitar Pulau Pinang mengenai sokongan bukan Islam kepada PAS.
 • Mengadakan Liqo' Bulanan PAS Cawangan Taman Bertam Indah di mana Mr C J Ong sebagi salah seorang speaker menerangkan bagaimana perlunya PAS mengorak langkah dengan lebih aktif lagi dalam memberi bantuan kebajikan kepada mereka yang memerlukan bantuan di Pulau Pinang.
 • Mengadakan lawatan ke pejabat pejabat kerajaan sebagai persiapan mengemaskini maklumat pilhanraya JPN PAS. Antara tempat yang dilawati ialah SPR negeri, MPSP, PDRM Kepala Batas, dan beberapa tempat lain.
 • Mengadakan pertemuan dengan wartawan untuk publisiti pejabat Biro HAK tersebut.
 • Mengatur aktiviti Biro supaya ia dikenali di Pulau Pinang..
 • Merancang dan telah bermesyuarat dengan PAS TBI untuk mengadakan Ceramah Perdana di Kepala Batas sempena peralihan kuasa Pak Lah kepada Najib pada bulan April ini. Mr C J Ong merupakan salah seorang speaker . Penceramah lain Insya allah Tuan Hj Md Sabu dan YB Saifuddin Nasution.
 • Mengemaskini daftar pemilih di kawasan Dun Penaga dan Parlimen Kepala Batas.
 • Apa lagi ... Jomlah singgah di pejabat kami ... PAS for all... Islam for all...

No comments: